Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь-якій страві надають неповторного смаку і аромату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом. У суп додамо картоплю та засмажку з моркви. Кількість інгредієнтів можна змінити на свій смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Картопля 7 шт.
- Сіль за смаком
- Кріп 1 пучок
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Вода 2 л.
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 62 ккал
Білки: 1.2 г
Жири: 4.1 г
Вуглеводи: 5.1 г
Кроки
- Готувати суп із свіжих білих грибів з картоплею легко! Білі гриби ретельно очистіть від бруду, помийте та наріжте на невеликі шматочки. Потім покладіть їх у каструлю, залийте водою, щоб покрила гриби, і поваріть їх 20 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк. Одночасно почистіть і помийте картоплю, цибулю та моркву.
- Очищену картоплю наріжте на невеликі кубики. Моркву подрібніть на дрібній тертці. Кріп промийте і дрібно наріжте.
- Відварені білі гриби перекладіть у каструлю для варіння супу, налийте до них 2 літри чистої води, додайте очищену цибулину, сіль за смаком та горошки чорного перцю. Поставте каструлю із грибами на середній вогонь і поваріть їх протягом 15 хвилин.
- Поки гриби варяться, обсмажте на розігрітій олії натерту моркву і відразу після обсмажування перекладіть її в суп. Потім покладіть у суп нарізану картоплю. Каструлю прикрийте кришкою і варіть суп на невеликому вогні, поки картопля не буде готова.
- У готовий суп покладіть нарізаний кріп. Цибулину із супу видаліть. Обов’язково зніміть пробу. Дайте супу з білих грибів 30 хвилин для насторювання, а потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!