Суп із скумбрії з перловкою – смачно, ситно та корисно! Мої домашні люблять лише свіжоприготовлений суп. Якщо перша страва вже побувала у холодильнику, ніхто до неї більше не наблизитися. Тому готую я завжди тільки на один прийом їжі. Можливо, для когось це видасться складним процесом. Але я завжди використовую прості рецепти, одним з яких сьогодні поділюся з вами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія в олії 100 гр.
- Вода 2.5 л.
- Картопля 2 шт.
- Перлова крупа 70 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист мелений ½ ч.л.
- Цибуля зелена сушена 1 ч.л.
- Томатна паста 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
- Складіть інгредієнти для чарівного супу. Коренеплоди помийте щіткою під струменем води та очистіть від шкірки за допомогою ножа чи овочечистки. З цибулини зніміть лушпайку.
- Картоплю поріжте квадратиками.
- У посуд для варіння наберіть 2,5 літра води. Всипте картоплю.
- Приправте сушеною зеленою цибулею і меленим лавровим листом. Поставте на плиту і закип’ятіть.
- Цибулю дрібно наріжте.
- Морквину натріть на тертці.
- Цибулю пасеруйте на олії до прозорості.
- Додайте моркву, готуйте до м’якості.
- Коли засмажка буде готова, присмачіть томатною пастою.
- Прогрійте пару хвилин.
- Зніміть з вогню.
- Перловку промийте до прозорої води. Я використовую крупи швидкого приготування. Викладіть до картоплі.
- Потім перекладіть засмажку.
- Відкрийте банку консервованої скумбрії та дістаньте рибу. Трохи розімніть вилкою. Маринад злийте, він нам не потрібний.
- Рибу перекладіть в каструлю. Всипте сіль і перець. Закип’ятіть. Готуйте 10 хвилин. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Апетитний рибний суп розділіть по порціях. Кличте рідних і близьких і трапезуйте з насолодою!