Суп із скумбрії з пшоном виходить дуже смачним. Така своєрідна уха у домашніх умовах. Процес приготування легкий. Його цілком здолає і недосвідчений кулінар. Складність може виникнути лише під час чищення риби, а все інше гранично просто!
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія 500 гр.
- Вода 1.2 л.
- Картопля 2 шт.
- Пшоно 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Кріп за смаком
- Рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
- Зберіть інгредієнти для дивовижного супчика.
- Займіться скумбрією. Підморожену рибу заздалегідь розморозьте. Видаліть голову та хвіст. Рибку очистіть від нутрощів, розділіть навпіл.
- У посуд для варіння наберіть 1,2 літра води. Складіть рибку.
- Кріп обдайте під краном водою. Крупно нарубайте, закиньте у воду.
- Поставте каструлю на плиту і закип’ятіть. Зніміть шумівкою пінку, зменшіть нагрів і варіть 20 хвилин.
- Готову скумбрію дістаньте з бульйону. Бульйон процідіть через сито.
- Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.
- Морквину наріжте кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Сковорідку розжарити, вилийте олію. Додайте моркву з цибулею.
- Пасеруйте до м’якого стану.
- Підсмажені овочі складіть в бульйон.
- Пшоно добре промийте і додайте в бульйон.
- Насипте сіль і перець. Киньте лаврушку. Готуйте щонайменше 20 хвилин.
- Рибу відокремте від кісточок, поверніть у бульйон. Закип’ятіть. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Апетитний рибний суп поділіть по порціях. Додайте подрібнений кріп. Кличте сім’ю до обіднього столу і трапезуйте з насолодою!