Недооцінити роль сиру в кулінарії неможливо! Адже більшу частину страв, відомих людству, так чи інакше можна приготувати саме з ним. Однак набагато частіше його несправедливо сприймають як щось допоміжне. Представляємо вам сирний суп на швидку руку!
Подібні йому можна зустріти в різних куточках земної кулі. Далеко не одним рецептом сирного супу можуть похвалитися мексиканська, американська, іспанська кухні. Не кажучи вже про французький варіант, який готують з великою кількістю цибулі.
- Сир плавлений 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Зелень за смаком
- Масло вершкове за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сухарики за смаком
- Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Приготуйте з них зажарку на рослинній олії.
- Поки овочі пасеруються, очистіть і наріжте картоплю на кубики. Додайте його в киплячу воду і дочекайтеся повторного закипання. Потім зніміть піну і додайте зажарку.
- Тепер додайте плавлений сир, а разом з ним спеції і прянощі (крім часнику).
- Часник і нарізану зелень додайте в останню чергу. Проваріть ще кілька хвилин і зніміть з вогню. Подавайте гаряче блюдо з сухариками!
Окремо варто підкреслити зручність в готуванні. А також те, що в сирний суп зовсім не обов’язково додавати м’ясо. Рецепт дуже простий і універсальний. У страві добре буде виглядати селера і гриби. До слова, трохи тертого імбиру теж не завадить! Експериментуйте в задоволення і діліться з нами своїми враженнями.