Ще один варіант смачного цибулевого супу-пюре. Він виходить неймовірно ароматним і смачним завдяки цибулі і спецій, ніжним завдяки вершкам і досить густим завдяки наявності великої кількості картоплі.
Готується супчик досить швидко і дуже просто. Обов’язково використовуйте 2 види цибулі – це дасть більш яскравий цікавий смак. Якщо хочете зробити супчик ще більш ситним (і калорійним), можете рослинну олію замінити вершковою.
Інгредієнти
- Вода 800 мл.
- Вершки жирністю 10-20% 150-200 мл.
- Картопля 500 гр.
- Цибуля порей 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Суміш сухих італійських трав 1-2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Цибулю-порей помийте, ріпчасту цибулю почистіть.
- Наріжте цибулю – порей кільцями, ріпчасту цибулю – шматочками середнього розміру.
- У каструлю з товстими стінками налийте рослинну олію і обсмажте в ній цибулю, періодично перемішуючи. Смажити цибулю потрібно 10 хвилиночок.
- Очистіть часник і наріжте його тонкими слайсами. Надішліть до цибулі в каструлю і перемішайте.
- Очистіть картоплю і наріжте кубиками. Надішліть в каструлю.
- Тепер додайте спеції, лавровий лист. Влийте воду і добре перемішайте. Варіть суп 20 хвилин.
- Потім вийміть лавровий лист і за допомогою погружного блендера пюрируйте суп.
- Тепер влийте вершки, добре перемішайте. Підсоліть і знову перемішайте. Варіть ще одну-дві хвилини.
Подавати такий суп-пюре найкраще з сухариками.