Террін із курки зазвичай подають у охолодженому вигляді, нарізаючи порційно, з різноманітними соусами. Таку страву часто називають м’ясним хлібом, вона виходить соковитою, ароматною і поживною, трохи нагадує паштет, але краще тримає форму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 1.3 кг.
- Перець болгарський 200 гр.
- Часник 4 зуб.
- Морква 100 гр.
- Желатин 25 гр.
- Сіль за смаком
- Вода тепла 130 мл.
- Каррі ¼ ч. л.
- Чебрець ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка 2 гілки
Кроки
- Щоб террін вийшов найбільш соковитим, використовуйте різні частини курячої тушки: окіст, грудка. Овочі помийте та очистіть.
- Частини курки помийте, обсушіть та зніміть шкірку. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликими шматочками. У вас вийде приблизно 700 г чистого м’яса.
- Солодкий перець та морквину наріжте дрібними кубиками.
- Очищені зубчики часнику дрібно порубайте ножем у довільному порядку.
- У мисці змішайте куряче філе, солодкий перець, моркву та часник. До цієї суміші додайте сіль, каррі, сушений чебрець і мелений чорний перець.
- Всипте 25 грам швидкорозчинного желатину і влийте воду, ще раз добре вимісіть масу протягом декількох хвилин, щоб розчин желатин розчинився, а м’ясо просочилося спеціями.
- Візьміть рукав для запікання, зав’яжіть один край. Вкладіть у рукав підготовлену масу з курки та овочів.
- Помістіть заготовку у прямокутну жароміцну форму. Завяжіть другий край рукава і зробіть на його поверхні кілька проколів зубочисткою.
- Форму із заготівлею помістіть у холодну духовку. Увімкніть духовку та встановіть температуру 180 градусів. Запікайте терин протягом години. Потім витягніть його з духовки і залиште на пару годин на столі, поки він не охолоне.
- Потім приберіть террін у холодильник на 4 години для повного застигання.
- Форму переверніть вгору дном і витягніть террин з курки. Закуску перекладіть на блюдо і прикрасьте свіжою петрушкою.
Смачного!