Террін з курки

Террін із курки зазвичай подають у охолодженому вигляді, нарізаючи порційно, з різноманітними соусами. Таку страву часто називають м’ясним хлібом, вона виходить соковитою, ароматною і поживною, трохи нагадує паштет, але краще тримає форму.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
8 год 0 хвДрук
  • Щоб террін вийшов найбільш соковитим, використовуйте різні частини курячої тушки: окіст, грудка. Овочі помийте та очистіть.
  • Частини курки помийте, обсушіть та зніміть шкірку. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликими шматочками. У вас вийде приблизно 700 г чистого м’яса.
  • Солодкий перець та морквину наріжте дрібними кубиками.
  • Очищені зубчики часнику дрібно порубайте ножем у довільному порядку.
  • У мисці змішайте куряче філе, солодкий перець, моркву та часник. До цієї суміші додайте сіль, каррі, сушений чебрець і мелений чорний перець.
  • Всипте 25 грам швидкорозчинного желатину і влийте воду, ще раз добре вимісіть масу протягом декількох хвилин, щоб розчин желатин розчинився, а м’ясо просочилося спеціями.
  • Візьміть рукав для запікання, зав’яжіть один край. Вкладіть у рукав підготовлену масу з курки та овочів.
  • Помістіть заготовку у прямокутну жароміцну форму. Завяжіть другий край рукава і зробіть на його поверхні кілька проколів зубочисткою.
  • Форму із заготівлею помістіть у холодну духовку. Увімкніть духовку та встановіть температуру 180 градусів. Запікайте терин протягом години. Потім витягніть його з духовки і залиште на пару годин на столі, поки він не охолоне.
  • Потім приберіть террін у холодильник на 4 години для повного застигання.
  • Форму переверніть вгору дном і витягніть террин з курки. Закуску перекладіть на блюдо і прикрасьте свіжою петрушкою.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь