Тонкі і смачні млинці на Масляну в 2020 році

Час приготування: 60 хв

Проводи зими завжди пов’язані з народними гуляннями та млинцями. Поділимося рецептами смачних млинців, які можна спекти на Масляну в 2020 році.

Млинці на Масляну на молоці

Млинці на Масляну в 2020 році можна спекти на молоці. Це перевірений роками рецепт, завдяки якому млинці виходять тонкі і дуже смачні.

Інгредієнти:

  • 1 л молока;
  • 4 яйця;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 400 г борошна;
  • 2 ч. л. екстракту ванілі;
  • 40 г вершкового масла.

Приготування:

  • У миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль і цукор, додаємо ваніль і все добре перемішуємо звичайним віночком.

  • Вливаємо 0,5 літра молока, ще раз ретельно все розмішуємо до однорідності.

  • В окрему миску просіваємо борошно, робимо в ній поглиблення і починаємо вливати суміш з яєць і молока. Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

  • Потім вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і даємо тісту відпочити протягом 15-20 хвилин.

  • Після в тісто вливаємо розтоплене вершкове масло, розмішуємо.

  • Розігріваємо сковороду, змащуємо маслом, наливаємо тісто і печемо млинці з двох боків до рум’яності.

Готові млинці подаємо зі сметаною, медом або варенням, в них можна також загорнути будь-яку начинку.

Ажурні млинці

На Масляну в 2020 році на святковий стіл можна подати смачні ажурні млинці. У цьому рецепті тісто замішується на кефірі, завдяки якому млинці виходять тонкими, з маленькими дірочками.

Інгредієнти:

  • склянка кефіру;
  • 1 стакан молока;
  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 склянки цукру;
  • 120 г борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • У миску з яйцями всипаємо цукор і сіль, перемішуємо до однорідності.

  • Тепер в яєчну суміш вливаємо кефір і підсипаємо соду, знову все перемішуємо.

  • Після просіваємо борошно, добре все вимішуємо.

  • Вливаємо молоко і масло, замішуємо тісто, яке повинно вийти, як рідкі вершки.

  • Печемо ажурні млинці до рум’яності на добре розігрітій і змащеній олією сковороді.

Спекти ажурні млинці можна на молоці з додаванням сильногазованою мінеральної води. Завдяки вуглекислому газу млинці виходять візерунчастими і повітряними.

Кольорові млинці

Масляна – яскравий і веселе свято, тому пропонуємо вам цікавий рецепт випічки. У 2020 році спробуйте спекти різнокольорові млинці. Вони виходять не тільки смачними, але і красивими завдяки використанню натуральних барвників.

Інгредієнти:

  • 1 л молока;
  • 2 яйця;
  • 60 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 70 мл рослинної олії;
  • 400 г борошна;
  • 150 г сирого буряка;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 35 г свіжої петрушки;
  • 200 г червонокачанної капусти.

Приготування:

  • Починаємо з того, що замішуємо тісто для млинців і для цього в миску виливаємо молоко, яйця, засипаємо сіль і цукор, збиваємо все віночком.

  • Після в яєчно-молочну суміш висипаємо борошно і вимішуємо до однорідності.

  • В кінці підливаємо масло, все розмішуємо. Готове тісто ділимо на 4 частини, розливаємо по різним мисочкам. В 1 частина тесту висипаємо куркуму, перемішуємо.

  • В іншу частину тіста подрібнюємо на дрібній тертці сиру буряк, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

  • Для наступного кольору знадобиться занурювальний блендер, в який кладемо дрібно нарізану зелень петрушки. Потім вливаємо трохи млинцевого тесту і перебиваємо до однорідності.

  • Отриману масу переливаємо з блендера в тісто, перемішуємо і теж поки відставляємо в сторону.

  • Для останнього кольору також в блендер кладемо подрібнену шматочками червонокачанну капусту, вливаємо трохи тіста і перебиваємо.

  • Отриману масу переливаємо в тісто і перемішуємо.

  • Тепер кожне тісто окремо пропускаємо через дрібне сито.

  • Смажимо різнокольорові млинці на сковороді до готовності.

До таких млинців дуже добре підійде начинка солона. А ось зелень петрушки можна замінити шпинатом або кропом.

Гарбузові млинці

На Масляну в 2020 році можна спекти, немов сонечко, яскраві і смачні млинці. Секрет рецепта дуже простий, для замісу тіста знадобиться гарбузове пюре.

Інгредієнти:

  • 300 мл молока;
  • 150 г борошна;
  • 250 мл гарбузового пюре;
  • 2 яйця;
  • 30 г тростинного цукру;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 6 г розпушувача;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Ч. л. кориці;
  • ¼ Ч. л. мускатного горіха

Приготування:

  • Очищений гарбуз нарізаємо шматочками, перекладаємо в сотейник, вливаємо зовсім трохи води і тушкуємо на малому вогні протягом 15 хвилин, до м’якості гарбуза.

  • Після м’який гарбуз з допомогою заглибного блендера або звичайною товкачика подрібнюємо до консистенції пюре.

  • У миску розбиваємо яйця, підсипаємо сіль, цукор, корицю і мускатний горіх, перемішуємо вінчиком.

  • Тепер в яєчну суміш додаємо пюре з гарбуза і все перемішуємо.

  • Після в отриману масу просіваємо борошно з розпушувачем, замішуємо тісто лопаткою.

  • Далі вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності. Накриваємо тісто плівкою і даємо йому відпочити протягом 10-15 хвилин.

  • Додаємо в тісто масло, розмішуємо і на розігрітій сковороді смажимо млинці.

Гарбузові млинці краще подавати з медом, який чудово поєднується з гарбузом.

Млинці з шпинату з начинкою

Млинці з шпинату виходять дуже красивими і смачними, особливо якщо для них приготувати начинку. Рецепт дуже простий, а в результаті виходить оригінальна закуска, яка стане яскравою прикрасою святкового столу на Масляну в 2020 році.

Інгредієнти для тіста:

  • 250 мл вода;
  • 250 мл молока;
  • 250 г борошна;
  • 3 яйця;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 150 г шпинату;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 50 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 250 г філе оселедця;
  • 180 г плавленого сиру;
  • 4 варених яйця;
  • половинка цибулини;
  • 1 моркву.

Приготування:

  • У миску з яйцями засипаємо цукор, хорошу щіпку солі і збиваємо.

  • У чашу блендера відправляємо свіжий або заморожений шпинат, вливаємо до нього воду і перебиваємо до однорідності.

  • Тепер в яєчну суміш вливаємо молоко, розмішуємо і слідом просіваємо борошно, вимішуємо до однорідності, грудочок не залишаємо.

  • Потім виливаємо шпинатну масу, масло, ще раз все вимішуємо і залишаємо тісто на півгодини.

  • В цей час готуємо начинку. Почнемо з лука, який шаткуємо тонкими кільцями, присипаємо сіллю, цукром, поливаємо невеликою кількістю яблучного оцту. Добре перемішуємо руками і залишаємо овоч маринуватися.

  • Філе оселедця ріжемо невеликими кубиками.

  • На дрібній тертці окремо подрібнюємо яєчні білки і жовтки.

  • З допомогою терки натираємо варену моркву. Розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і смажимо млинці з двох сторін.

  • Після того як всі млинці охолонуть, кожен змащуємо вершковим сиром, після викладаємо трохи яєчного білка, зверху рибку, після трошки цибулі, потім жовток і морква.

  • Млинці з начинкою звертаємо як рол, після залишаємо їх на 20 хвилин, а перед подачею розрізаємо навпіл.

Яйця для млинців завжди потрібно збивати окремо разом з цукром і сіллю, так тісто вийде пористим.

Яблучні млинці

На Масляну в 2020 році можна спекти і яблучні млинці. Випічка, приготовлена за таким рецептом, особливо сподобається самим маленьким гурманам, так і дорослі не відмовляться від такого смачного частування.

Інгредієнти:

  • 750 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 8 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 яблука.

Приготування:

  • У ємність вбиваємо яйця, підсипаємо до них сіль і цукор, перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш.

  • Потім вливаємо тепле молоко, знову все перемішуємо.

  • Слідом відправляємо попередньо просіяне борошно і розпушувач, все добре вимішуємо, щоб не залишилося грудочок.

  • Тепер вливаємо масло, перемішуємо.

  • Очищені від шкірки і насіння яблука подрібнюємо на дрібній тертці, додаємо фрукти прямо в тісто і все перемішуємо.

  • Сковороду добре розігріваємо, змащуємо маслом і розподіляємо по всій поверхні тісто з яблуками.

  • Печемо млинці до рум’яності з двох сторін. Подаємо зі сметаною або розтопленим шоколадом.

Досвідчені господині радять змішувати молоко з борошном, а тільки потім додавати збиті яйця, так тісто точно вийде без грудочок.

Шоколадні млинці

Для тих, хто любить шоколад, пропонуємо спекти на Масницю або в звичайний день шоколадні млинці. Рецепт простий, а млинці виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 240 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 40 р какао;
  • 50 г вершкового масла;
  • декілька крапель ванільної есенції;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. л. коньяку за бажанням.

Приготування:

  • У миску з борошном висипаємо какао, цукрову пудру, сіль, все добре перемішуємо, а потім просіваємо.

  • Яйця злегка збиваємо, потім вливаємо до них молоко, розтоплене вершкове масло, за бажанням коньяк і кілька крапель ванільної есенції. Все добре перемішуємо.

  • Тепер порційно в рідку суміш підсипаємо сухі інгредієнти і замішуємо тісто.

  • Печемо млинці на добре розігрітій сковороді з двох сторін.

Для таких млинців можна зробити сирну начинку. Для цього беремо 300 г домашнього сиру, додаємо 2 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, перемішуємо.

Ось такі різні за смаком і зовнішнім виглядом можна спекти млинці на Масляну в 2020 році. Всі рецепти прості, але цікаві. Якщо є бажання, то на святковий стіл можна приготувати справжній млинцевий торт з різною начинкою, наприклад, із заварним, сирним або сметанним кремом, з начинкою з курки та грибів або з яловичої печінки з морквою, зеленню і часником.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь