Пам’ятаєте торт “Молочна дівчинка”? Такий вершковий, ніжний і соковитий. Напередодні Нового року я вирішила додумати для вас шоколадну версію цього торта і назвати його… тадааам!.. “Шоколадна дівчинка” у мене ж тут повно шокоманів, чи не так?
Складність приготування тут така ж, як у вершково-молочній версії, так що не лякайтеся восьми шарів на фото: і можете включати “шоколадну дівчинку” в своє новорічне меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Коржі
- Згущене молоко 380 грам
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 180 грам
- Какао 2 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль ¼ ч. л.
- Масло вершкове 80 грам
- Для верху
- Сир Маскарпоне 200 грам
- Вершки 100 мл.
- Цукрова пудра 50 грам
- Шоколадний крем
- Сир Маскарпоне 250 грам
- Шоколад гіркий 100 грам
- Вершки 500 мл.
- Цукрова пудра 50 грам
На порцію
Калорії: 263 ккал
Білки: 5 г
Жири: 9 г
Вуглеводи: 41 г
Кроки
- Для тіста збиваємо яйця зі згущеним молоком.
- Додаємо просіяне з сіллю, какао і розпушувачем борошно, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо не дуже густе тісто.
- Випікаємо коржі. Беремо лист пергаменту, ставимо на нього борт від рознімної форми. У центр кладемо 2 ст.л. тіста і рівномірно розподіляємо всередині бортів.
- Знімаємо борт.
- Випікаємо при температурі 180 градусів 6-7 хвилин. Повторюємо з рештою тіста. Охолоджуємо коржі. У мене вийшло 8 штук.
- Як варіант, ви можете обійтися без форми. просто покладіть на пергамент тарілку відповідного діаметру і обведіть олівцем. Переверніть пергамент олівцем вниз і заповніть тістом намальований кружок.
- Готуємо крем. Маскарпоне кімнатної температури розминаємо лопаткою до м’якого стану.
- Шоколад розтоплюємо на водяній бані.
- Додаємо шоколад до маскарпоне і збиваємо на невисокій швидкості до однорідного стану.
- Вершки збиваємо з пудрою.
- З’єднуємо з маскарпоне третину вершків і дбайливо перемішуємо до однорідного стану. Додаємо вершки, що залишилися і перемішуємо.
- Прослоюємо коржі кремом.
- Обмазуємо залишками крему боки торта.
- Декоруємо верх вершковим кремом з маскарпоне.
- Даємо торту вистоятися в холодильнику мінімум 4-5 годин. Потім нарізаємо і подаємо.