Торт “Шоколадна дівчинка”

Пам’ятаєте торт “Молочна дівчинка”? Такий вершковий, ніжний і соковитий. Напередодні Нового року я вирішила додумати для вас шоколадну версію цього торта і назвати його… тадааам!.. “Шоколадна дівчинка” у мене ж тут повно шокоманів, чи не так?

Складність приготування тут така ж, як у вершково-молочній версії, так що не лякайтеся восьми шарів на фото: і можете включати “шоколадну дівчинку” в своє новорічне меню.

Інгредієнти
На порцію
Калорії: 263 ккал
Білки: 5 г
Жири: 9 г
Вуглеводи: 41 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Для тіста збиваємо яйця зі згущеним молоком.
  • Додаємо просіяне з сіллю, какао і розпушувачем борошно, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо не дуже густе тісто.
  • Випікаємо коржі. Беремо лист пергаменту, ставимо на нього борт від рознімної форми. У центр кладемо 2 ст.л. тіста і рівномірно розподіляємо всередині бортів.
  • Знімаємо борт.
  • Випікаємо при температурі 180 градусів 6-7 хвилин. Повторюємо з рештою тіста. Охолоджуємо коржі. У мене вийшло 8 штук.
  • Як варіант, ви можете обійтися без форми. просто покладіть на пергамент тарілку відповідного діаметру і обведіть олівцем. Переверніть пергамент олівцем вниз і заповніть тістом намальований кружок.
  • Готуємо крем. Маскарпоне кімнатної температури розминаємо лопаткою до м’якого стану.
  • Шоколад розтоплюємо на водяній бані.
  • Додаємо шоколад до маскарпоне і збиваємо на невисокій швидкості до однорідного стану.
  • Вершки збиваємо з пудрою.
  • З’єднуємо з маскарпоне третину вершків і дбайливо перемішуємо до однорідного стану. Додаємо вершки, що залишилися і перемішуємо.
  • Прослоюємо коржі кремом.
  • Обмазуємо залишками крему боки торта.
  • Декоруємо верх вершковим кремом з маскарпоне.
  • Даємо торту вистоятися в холодильнику мінімум 4-5 годин. Потім нарізаємо і подаємо.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь