Стабільно двічі на тиждень я готую цибульні коржі. На вигляд самі звичайні і непримітні, вони виходять дуже смачними, ніби з начинкою. М’яке тісто з додаванням цибулі і часнику перетворюють частування в гідну заміну обридлому хлібу.
Ми подаємо коржі з цибулею до супу, м’яса, риби, салату і навіть просто так в якості перекусу. Більш того, можна намазувати на них паштет або іншу начинку, тоді вийде незвичайна закуска. Безумовно, домашні і гості оцінять по достоїнству!
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 300 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Часник 1 зуб.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Дріжджі 1 ч. л.
Кроки
- Грубо наріжте цибулю і часник, додайте воду і яйця, подрібніть інгредієнти блендером до однорідності.
- У яєчно-цибульну суміш додайте сіль, цукор, дріжджі і 2 ст.л. рослинної олії, добре перемішайте.
- Всипте борошно і замісіть тісто. Накрийте миску плівкою і залиште на 1 годину.
- Розділіть тісто на 8 частин, з кожної сформуйте корж, а потім розкачайте в пласт.
- Розігрійте в каструлі рослинну олію і обсмажуйте коржі з двох сторін до готовності.
У цибульні коржі з дріжджового тіста можна додати побільше часнику, якщо ви любите пікантність. До того ж спробуйте поекспериментувати з улюбленими спеціями і приправами. Смак коржів буде кожен раз різним!