Випічка на Новий рік 2021

На Новий 2021 рік, дотримуючись доброю традицією, приготуйте для своїх близьких дуже смачну випічку по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.

Святковий десерт італійської кухні Фіадоне

На святковий новорічний стіл з нагоди зустрічі 2021 року відмінним десертом буде ця ніжна випічка з ніжним кремом усередині.

Інгредієнти

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • масло рослинне – 60 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 6 м;
  • екстракт ванілі – 1 ч. л.;
  • цедра 1 лимона;
  • борошно – 300 р.

Для крему:

  • сир (краще сир рікотта) – 450 г;
  • сметана 30 % жирності – 50 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • сіль;
  • екстракт ванілі – 1 ч. л.;
  • цедра 1 лимона;
  • крохмаль кукурудзяний – 20 р.

Приготування:

  • Яйця розмішуємо (не збиваючи) з цукром віночком у підходящій посуді. По черзі додаємо всі інгредієнти, крім борошна і розпушувача, розмішуємо до однорідності.

  • До рідких інгредієнтів для тіста підсипаємо більшу частину борошна, просіваючи її крізь сито. Замішуємо м’яке негусте тісто, продовжуємо підсипати муку.

  • Пісочне тісто довго не вимішуємо, домігшись однорідності і бажаної консистенції (м’яке, не прилипаюче до рук), прибираємо в пакет і відправляємо в холодильник.

  • Сир доводимо до однорідного стану будь-яким обраним способом (протираємо крізь сито, збиваємо блендером), додаємо сметану.

  • Яйця поділяємо на білки і жовтки окремо збиваємо з цукром, поділивши його навпіл.

  • Збиті до піків білки відставляємо в сторону, в збиту жовткову масу додаємо ваніль, цедру лимона і сир. Все розмішуємо і просіваємо сюди крохмаль, розмішуємо ще раз.
  • В отриману кремоподібну масу порційно підмішуємо білки.

  • Половину тіста розкочуємо в тонкий пласт (3 мм) великим діаметром, ніж форма для випікання (тісто має звисати).

  • Викладаємо тісто у форму, заповнюємо кремом, залишаючи певну частину для міні-десерту у форми для кексів. Кінці тіста викладаємо зверху, відправляємо в духовку при 170 °С на 30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 150 °С і продовжуємо випікати ще 15 хвилин.
  • Аналогічно готуємо міні-десерт у формочки для кексів. В остившому вигляді пиріг і тістечка присипаємо цукровою пудрою, подаємо до новорічного столу.

Ніжне печиво «Пустеля Сахара» розбірне

По одному з простих оригінальних рецептів з фото можна приготувати дуже смачну випічку на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – щіпка;
  • екстракт ванілі – 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 150 г;
  • кефір – 50 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 80 г;
  • борошно – 450 г;
  • какао – 30 р.

Приготування:

  • В підходящий посуд для замішування тіста розбиваємо яйця, наливаємо кефір (злегка підігрітий), викладаємо розм’якшене вершкове масло.
  • Також в рідку основу додаємо цукор, сіль, екстракт ванілі і все вимішуємо до однорідності.

  • В отриману однорідну масу просіваємо кукурудзяний крохмаль, розпушувач і половину борошна, замішуємо тісто.
  • Продовжуючи додавати борошно, вимішуємо тісто до того моменту, поки воно не перестане липнути до рук.

  • Тісто ділимо навпіл, формуємо ковбаску, відділяємо одну третину, решта ділимо на 5 частин.

  • Кожну частину з 5 розкачуємо руками в тонкий валик довжиною приблизно 23 див. Всі заготовки обвалюємо в какао, насипаним на допоміжну поверхню, розташувавши її поряд з робочою.
  • Решту тіста розкачуємо в тонкий прямокутний пласт (3 мм). На пласт тіста викладаємо раніше приготовлені валики, розташовуючи їх ближче до одного краю.

  • Спочатку викладаємо три валика, зверху ще два, загортаємо в розкатаний прямокутник.

  • Грунтовно підібгавши тісто, обвалюємо приготований брусок какао, загортаємо в харчову плівку і кладемо в морозильну камеру. Аналогічно поступаємо з другою частиною тіста.

  • Підморожені «ковбаски» нарізаємо і випікаємо при 180 °С протягом 15-20 хвилин.

Пиріг «Макова квітка»

Дуже смачну новорічну випічку можна приготувати на Новий 2021 рік по простому рецепту.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст. л.;
  • дріжджі свіжі – 20 г (або 7 г сухих);
  • молоко – 250 мл;
  • яйця – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 30 р.

Для начинки:

  • мак – 250 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – щіпка;
  • родзинки – 3-4 ст. л.;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • манна крупа – 2 ст. л.

Приготування:

  • Молоко трохи підігріваємо до теплого стану, кришимо в нього дріжджі. Додавши сіль, цукор і невелику кількість борошна, розмішуємо віночком.
  • Залишаємо опару в теплому місці, чекаємо початку активного бродіння (30 хвилин).
  • Мак подрібнюємо невеликими порціями в кавомолці або кілька разів на м’ясорубці з дрібною насадкою.

  • Додаємо до маку, викладеному в підходящу ємність з товстим дном, цукор, сіль, манку і наливаємо молоко. Розмішуємо макову начинку, прогріваємо до кипіння. Варимо 15 хвилин, збавивши нагрівання, безперервно перемішуємо.
  • У підійшовшу опару додаємо яйце і розтоплене масло, замішуємо м’яке тісто, даємо підійти протягом півтора-двох годин.

  • Тісто ділимо на три частини, розкачуємо кожну круглі тонкі пласти. Два пласта укладаємо один на одного, промазавши начинкою, поділеної навпіл.

  • Закриваємо пиріг третім шаром, ділимо на 16 сегментів, намічаємо середину підручним предметом круглої форми.

  • Всі сегменти прорізаємо, не доходячи до середини, попарно перекручуємо по два рази, з’єднуємо кінці між собою.

Залишаємо пиріг у формі квітки на півгодини, змащуємо яйцем і випікаємо при 200 °С протягом 25 хвилин (точний час коректуємо по своїй духовці).

Гарний заливний пиріг з м’ясом

Користуючись одним з популярних простих рецептів з покроковими фото, можна приготувати на Новий 2021 рік дуже смачну закусочну випічку з м’ясом.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 300 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • яйця – 2 шт.;
  • кефір – 1 склянка;
  • борошно – 1 ст.;
  • сіль – за смаком;
  • спеції і приправи за смаком;
  • сода – ½ ч. л.

Приготування:

  1. М’ясний фарш обсмажуємо разом з цибулею на сильному вогні, щоб надати м’ясній начинці смак смаженого, а не тушкованого.
  2. Для приготування тіста змішуємо кефір із содою, через 5-7 хвилин додаємо сіль, яйця.
  3. Половину тіста з консистенцію рідкої сметани або тіста на оладки виливаємо в наявну змащену форму.
  4. На тісто рівномірно викладаємо начинку, заливаємо рештою, розподіляючи його рівномірно по всій поверхні начинки.

Випікаємо пиріг у духовці при 180 °С протягом 35-40 хвилин.

Листкові палички з сиром і сосисками

Відмінним варіантом новорічної закуски на Новий 2021 рік буде проста і швидка в приготуванні випічка з листкового тіста.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • сосиски – 2 шт.;
  • яйце для змащування;
  • майонез;
  • кетчуп;
  • насіння кунжуту для оформлення.

Приготування:

  • Листкове тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт, розрізаємо на дві-три частини і кожну нарізаємо смужками.

  • Паличку складаємо з двох смужок, на одну викладаємо по всій довжині ниточку кетчупу, на іншу майонезу.
  • Смужку з кетчупом посипаємо натертим на тертці сосисками, потім натертим сиром.

  • Кладемо зверху першої смужки з начинкою другу, майонезом вниз.
  • З’єднуємо кінці двох смужок, піднімаємо їх у руках і скручуємо в різні сторони.

Укладаємо заготовки закуски на деко з папером для випікання, відправляємо в духовку при 200 °С на 15-20 хвилин.

Торт «Вупі пай»

На Новий 2021 рік порадуємо своїх близьких смачною випічкою – шоколадним тортом, приготованим за простим рецептом американської кухні з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • какао – 100 г;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цукор – 210 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 130 мл;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.

Для крему:

  • сметана (жирність вище 30 %) – 600 г;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • ванільний цукор – 10 р.

Для помадки:

  • шоколад чорний – 80 г;
  • вершки (жирністю від 20 %) – 80 г;
  • масло вершкове – 10 р.

Приготування:

  • Борошно просіваємо в підходящу ємність і, додавши какао, розпушувач, соду і сіль, готуємо суху суміш для тіста.

  • В якості рідкої основи тіста з’єднуємо молоко з лимонним соком і додаємо міцний, злегка остиглий до теплого стану кави.
  • Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ванільним цукром, продовжуючи збивати, додаємо яйця, збиваємо 3-4 хвилини.

  • Виробляємо заміс тіста за допомогою міксера, по черзі в три прийоми додаючи в масляну суміш рідку і суху основу.

  • Третину тіста викладаємо в кондитерський мішок, решта ділимо на 4 частини і по черзі випікаємо при 180 °С протягом 20-25 хвилин.
  • Коржі охолоджуємо спочатку у формі (10 хвилин), потім на решітці.

  • На пергаменті робимо розмітку кіл для печива діаметром 8-9 см, кладемо на деко розміткою вниз і відсаджуємо тісто з кулінарного мішка. Випікаємо печиво 12 хвилин при тій же температурі.

  • Для крему збиваємо охолоджену сметану з цукром і ванільним цукром, частина відкладаємо в кондитерський мішок.
  • У трьох коржів зрізаємо верхівки, подрібнюємо в крихту.
  • Збираємо торт, наносячи крем на кожен з підготовлених коржів по колу з кулінарного мішка і заповнюючи внутрішню частину.

  • З’єднуємо кремом печиво по парам, зрізаємо з одного боку.

  • Закриваємо промазані коржі залишився четвертим, заливаємо помадкою. Для приготування помадки змішуємо гарячі вершки з шоколадом, додаємо масло.

Прикрашаємо торт печивом, витримуємо в холодильнику 5 годин, подаємо до новорічного столу.

Смачне горіхове печиво

На новорічний стіл до чаю або кави можна подати дуже смачне печиво швидкого приготування з горіхами.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 280 м;
  • крохмаль картопляний – 20 г;
  • борошно – 460 м;
  • цукор – 120 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • какао – 1 ст. л;
  • горіхи волоські – 160 г;
  • цукор в начинку – 50 р.

Приготування:

  • У підходящій для перемішування інгредієнтів ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, крохмаль і яйце.

  • Порційно підмішуємо борошно, отримуємо м’яке пластичне тісто. Ділимо його навпіл, в одну з частин додаємо какао, вимішуємо до отримання однорідного шоколадного тіста.
  • Насадку на соковитискач для цитрусових прокладаємо харчовою плівкою з зворотного боку, встановлюємо в склянку для зручності.

  • З одного боку форми приклеюємо невелике довільну кількість світлого тіста, з іншого боку – темного.
  • В середину викладаємо попередньо подрібнені горіхи, змішані з цукром. Надлишки тіста загортаємо, оформляючи денце печива.

  • Заготовки печива кладемо на 30-40 хвилин у холодильник, потім випікаємо при 180 °С протягом 30 хвилин.

Закусочний торт на сирному бісквіті

Дуже смачну закусочну випічку можна приготувати на Новий 2021 рік по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • шпинат – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • сир – 500 г;
  • масло рослинне – 12 мл;
  • цедра ½ лимона шт.;
  • манна крупа – 100 г;
  • розпушувач – 3 ч. л.

Для начинки:

  • перець червоний – 3 шт.;
  • сметана 30 % жирності – 3 ст. л.;
  • сир вершковий – 180 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез – 1,5 ст. л.;
  • часник – за смаком;
  • кетчуп – 1 ст. л.;
  • оливки для прикраси.

Приготування:

  1. Перед тим як приступити до приготування бісквіта, запікаємо перець, попередньо очистивши і загорнувши його в кілька аркушів фольги, в духовці при 180 °С протягом 2 годин. З охолоджених перців знімаємо шкірку.
  2. Яйця поділяємо на білки і жовтки, одну залишаємо цілим. До нього викладаємо жовтки збиваємо разом з лимонною цедрою.
  3. Сир подрібнюємо в блендері разом з промитим шпинатом, додаємо жовткову суміш. Туди ж викладаємо манку і розпушувач, перемішуємо, залишаємо набухати 15 хвилин.
  4. В заготовку для коржа підмішуємо білки, збиті з дрібкою солі. Викладаємо тісто на деко з пергаментом, розрівнюємо і запікаємо 20 хвилин при 180 °С.
  5. Остиглий корж розрізаємо на три рівні частини (коржі для торта).
  6. Готуємо одну з начинку, змішавши сметану з сиром філадельфія і натертим сиром. Викладаємо начинку на перший корж, розрівнюємо і закриваємо другим бісквітним коржем.
  7. Другий корж промазуємо соусом, змішавши майонез із кетчупом і часником (свіжим або сушеним). На соус рівномірно розкладаємо пластини запеченого перцю.
  8. Закриваємо третім коржем, вкриваємо плівкою і витримуємо в холодильнику годину-півтора.
  9. Зверху торт прикрашаємо майонезною сіткою або вензелями, нарізаємо торт на 12 порційних шматків.
  10. Встромляємо в кожен шматок торта оливку на шпажці в якості прикраси, розкладаємо страву на тарілці. Подаємо красивий смачний і оригінальний закусочний торт до новорічного столу.

До вибору новорічної випічки підходите відповідально, адже обійтися без неї на Новий рік просто нереально. При виборі рецепта намагайтеся врахувати смаки всіх членів сім’ї.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь