Прекрасна випічка до чаю, кави, какао, молока або гарячого шоколаду. Тонкий аромат і ніжний смак цих булочок нікого не залишить байдужим! Найчастіше булочки з корицею випікають з дріжджового тіста, для приготування якого знадобляться борошно, дріжджі (свіжі або сухі), яйця і молоко, проте не менш смачні булочки виходять і з бездріжджового або з листкового тіста. Борошно перед приготуванням тіста в обов’язковому порядку просівають, молоко підігрівають, а вершкове масло розтоплюють. Якщо ж хочеться приготувати більш легкий варіант булочок, можна не додавати в тісто яйця і молоко. А печуть булочки з корицею в духовці, в хлібопічці або в мультиварці.
Як приготувати булочки з корицею
Корицю, яка надає булочкам чарівний аромат, можна додати в начинку або в тісто, а можна змішати її з цукром і посипати даною сумішшю попередньо змащені яйцем булочки. Не забороняється урізноманітнити булочки з корицею і яблуками, журавлиною, шоколадом, карамеллю, горіхами і деякими іншими продуктами.
Щоб приготувати булочки з корицею класичної форми, тісто розкочують в пласт, після чого згортають його в рулет і розрізають на кілька частин. А можна надати майбутній випічці і будь-яку іншу форму. Це можуть бути і плюшки, і завиванці, і сіннабони, і равлики, і витончені трояндочки.
Якщо хочеться, щоб булочки з корицею вкрилися апетитною золотистою скоринкою, їх необхідно змастити збитою жовтковою масою. Потім їх викладають на змащене маслом або застелене пергаментом деко, намагаючись витримувати між ними деяку відстань (сантиметри чотири, не більше). Якщо ж хочеться, щоб булочки вийшли особливо пишними, їх необхідно залишити на деко на п’ятнадцять-шістдесят хвилин, щоб дати їм можливість піднятися. А випікають такі булочки близько двадцяти-сорока хвилин при температурі від ста вісімдесяти до двохсот градусів. Визначити їх готовність обов’язково допоможуть сірник або зубочистка – якщо вони залишаться сухими, значить, пора витягувати вироби з духовки.
Готові булочки з корицею можна при бажанні покрити приготовленої з вершків і цукрової пудри глазур’ю. Тільки наносити її потрібно не відразу ж, як тільки булочки будуть витягнуті з духовки, а хвилин через п’ять, інакше глазур може утворити некрасиві потьоки. Досить часто булочки з корицею покривають і цукровою пудрою, рубаними горішками, а також згущеним молоком або вершками.
40 хв10
Знаю, багато хто з вас чув про цю випічку, а хтось навіть пробував приготувати булочки сінабон. М’які та пишні, ароматні та дуже смачні, вони ідеально підходять для домашніх...
2 год 0 хв2
Крінгель (Kringel) – традиційна страва естонської кухні. Крінгель це крендель з дріжджового тіста. Зазвичай крінгель роблять солодким, оригінальний і найпоширеніший варіант готується
3 год 10 хв6
Сінабони – неймовірно смачні булочки з корицею. Вперше синобони з’явилися в Америці в однойменній мережі пекарень «Cinnabon». Незабаром вони так усім полюбилися, що стали
3 год 0 хв12
Сіннабони – це ароматні булочки у формі спіралі з начинкою з кориці та коричневого цукру. Зверху сінабони зазвичай поливаються вершково-сирною глазур’ю. Такі ласощі вперше з’
2 год 50 хв6
Знаменита на весь світ американська булочка з корицею сподобалася багатьом. Її рецепт став таким популярним, що було відкрито цілу мережу ресторанів швидкого харчування.
3 год 10 хв6
Сіннабони – неймовірно смачні булочки з корицею, які завоювали любов людей по всьому світу. Вперше синобони з’явилися в Америці в однойменній мережі пекарень «Cinnabon».
3 год 15 хв9
Сінабони – феномен у світі десертів. Ці приголомшливі булочки з корицею підкорили багато сердець. М’яке тісто, чудовий аромат кориці і сирний крем –
2 год 30 хв6
Сінабони — булочки з дріжджового тіста з корицею, названі вони через однойменне кафе, в якому готується ця випічка. Відкрилося воно в Америці у 1985 році. З того часу...
1 год 10 хв6
Для того щоб чаювання вдалося, необхідні три основні складові: чудова компанія, ароматний гарячий напій та найсмачніша домашня випічка. З останнім пунктом у цьому переліку вам допоможе наша редакція.
2 год 40 хв16
Пишні і смачні булочки-равлики готують з листкового дріжджового тіста з додаванням кориці. Ароматні вироби подають до столу до чаю і кави, какао, молока, морсу та інших напоїв.
2 год 0 хв12
Рецепт без застосування вершкової глазурі, замість неї використовуються горіхи і цукрова пудра. Тісто ніжне, дуже смачно, обов’язково спробуйте.
2 год 17 хв
Тут булочки Сіннабон готуються, можна сказати, за класичним рецептом. Відмінність буде в кремі – їх поливають заварним кремом. Він не менш смачний, ніж сирний. До того ж булочкам...
35 хв
Цей рецепт оцінять ті, хто не хоче возитися з тsстом і опарою. Або просто якщо є обмеження за часом. При цьому сіннабони вийдуть вони не менш смачними, як...
2 год 40 хв
Ще один варіант найніжніших булочок, де крім стандартних цукру і кориці, додаються родзинки. Він робить смак ласощів ще більш цікавим, а булочки ще більш ніжними і соковитими. Незважаючи...
1 год 25 хв
Цей рецепт відрізняється від класики – тут, крім цукру з корицею використовується шоколад. Ласуни це оцінять. Ніжні, м’які з яскравим шоколадним смаком і непередаваним ароматом кориці – такі.
2 год 40 хв
Дивлячись на список інгредієнтів, ви, можливо, подумаєте, що перед вами складний рецепт, але це помилка. Продукти будуть потрібні найпростіші, а готувати ці булочки дуже легко.