Домашні кожен день запитують, коли я приготую яблучні часточки в тісті. Так вони називають мій фірмовий пиріг, який зазвичай з’їдається за півдня. Ще б пак, такий ароматний і ніжний! Його хоч на свята подавай, хоч до звичайного сімейного чаювання.
Пиріг з яблуками і сирною начинкою завоює вашу любов з першого шматочка. Крім того, в приготуванні він дуже простий! Любителі прянощів можуть додати трохи кориці до карамелізованих яблук. Але стверджую, що випічка і без того приголомшлива!
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 3 шт.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок 310 гр.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 15% 3 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кисломолочний сир 4% 300 гр.
Кроки
- Очистіть яблука від шкірки і серцевин таким чином, щоб не пошкодити їх цілісність. Наріжте фрукти кружечками.
- Розтопіть 30 г вершкового масла з 90 г цукру на сковороді. Викладіть яблучні кружечки і обсмажуйте їх з двох сторін.
- Просійте борошно з розпушувачем, натріть 120 г охолодженого вершкового масла. Перетворіть масу в крихту руками.
- Додайте до борошняної суміші 100 г цукру, 1 яйце і 2 ст.л. сметани. Замісіть тісто і залиште його на 10 хвилин.
- З’єднайте сир з рештою сметани, яйцем і цукром. Перебийте інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.
- Розділіть тісто на дві половини. Першу розкачайте в пласт і викладіть у форму для випікання, формуючи бортики.
- Викладіть сирну начинку і карамелізовані яблука, накрийте пиріг другою частиною тіста, розкатаною в пласт.
- Змастіть тісто збитим жовтком і відправте випікатися 30-40 хвилин в духовці при 180 °С.
У мій яблучний пиріг з сиром вже закохалися не тільки родичі, а й колеги! Просять спекти цей десерт на свята. А я з радістю! Немає нічого кращого ситих і задоволених співробітників!