Яблучні часточки в тісті з сирною начинкою

Яблучні часточки в тісті з сирною начинкою

Домашні кожен день запитують, коли я приготую яблучні часточки в тісті. Так вони називають мій фірмовий пиріг, який зазвичай з’їдається за півдня. Ще б пак, такий ароматний і ніжний! Його хоч на свята подавай, хоч до звичайного сімейного чаювання.

Пиріг з яблуками і сирною начинкою завоює вашу любов з першого шматочка. Крім того, в приготуванні він дуже простий! Любителі прянощів можуть додати трохи кориці до карамелізованих яблук. Але стверджую, що випічка і без того приголомшлива!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Очистіть яблука від шкірки і серцевин таким чином, щоб не пошкодити їх цілісність. Наріжте фрукти кружечками.
  • Розтопіть 30 г вершкового масла з 90 г цукру на сковороді. Викладіть яблучні кружечки і обсмажуйте їх з двох сторін.
  • Просійте борошно з розпушувачем, натріть 120 г охолодженого вершкового масла. Перетворіть масу в крихту руками.
  • Додайте до борошняної суміші 100 г цукру, 1 яйце і 2 ст.л. сметани. Замісіть тісто і залиште його на 10 хвилин.
  • З’єднайте сир з рештою сметани, яйцем і цукром. Перебийте інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.
  • Розділіть тісто на дві половини. Першу розкачайте в пласт і викладіть у форму для випікання, формуючи бортики.
  • Викладіть сирну начинку і карамелізовані яблука, накрийте пиріг другою частиною тіста, розкатаною в пласт.
  • Змастіть тісто збитим жовтком і відправте випікатися 30-40 хвилин в духовці при 180 °С.

У мій яблучний пиріг з сиром вже закохалися не тільки родичі, а й колеги! Просять спекти цей десерт на свята. А я з радістю! Немає нічого кращого ситих і задоволених співробітників!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь