Як маринувати моркву на зиму в банках з часником

моркву на зиму в банках з часником

Цю закуску найкраще готувати в розпал літа, коли морквина ще молода і соковита. Якщо шкірка у овоча досить тонка, можна не зрізати її, а потерти металевою щіткою під водою. Таким чином, вийде зберегти максимальну кількість корисних речовин.

Готується морква дуже просто. Смачна, соковита, ароматна, трохи гостренька і хрустка – це блюдо буде відмінною закускою на будь-якому столі. Відмочувати морквину в водно-сольовому розчині потрібно обов’язково: вона злегка розм’якшиться, а з поверхні втечуть всі непотрібні бактерії.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Спочатку морквину потрібно добре промити, потім очистити. Обов’язково відріжте кінчики і зріжте пошкоджені ділянки, якщо вони є.
  • Після цього очистіть часник і розріжте кожен з 2 зубчиків на кілька частин.
  • Моркву покладіть в глибоку ємність і залийте окропом. Додайте трохи солі і потримайте овоч в розчині 5-7 хвилинок.
  • Каструлю наповніть водою, додайте цукор з сіллю, перець, лавровий лист і гвоздику. Коли вода закипить, почекайте ще буквально 2-3 хвилинки, додайте оцет і знову доведіть до кипіння.
  • Моркву наріжте кільцями або невеликими брусочками. Надішліть в заздалегідь простерилізовані банки, туди ж покладіть часник. Залийте овочі маринадом і відправте стерилізувати на водяній бані з чверть години.
  • Закатати, дайте охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Зберігайте в прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь