Цю закуску найкраще готувати в розпал літа, коли морквина ще молода і соковита. Якщо шкірка у овоча досить тонка, можна не зрізати її, а потерти металевою щіткою під водою. Таким чином, вийде зберегти максимальну кількість корисних речовин.
Готується морква дуже просто. Смачна, соковита, ароматна, трохи гостренька і хрустка – це блюдо буде відмінною закускою на будь-якому столі. Відмочувати морквину в водно-сольовому розчині потрібно обов’язково: вона злегка розм’якшиться, а з поверхні втечуть всі непотрібні бактерії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 1 кг.
 - Оцет столовий 9% 50 мл.
 - Гвоздика 2 шт.
 - Лавровий лист 2 шт.
 - Цукор-пісок 2 ст. л.
 - Сіль 2 ст. л.
 - Часник 2 зуб.
 - Перець чорний горошок за смаком
 
Кроки
- Спочатку морквину потрібно добре промити, потім очистити. Обов’язково відріжте кінчики і зріжте пошкоджені ділянки, якщо вони є.
 - Після цього очистіть часник і розріжте кожен з 2 зубчиків на кілька частин.
 - Моркву покладіть в глибоку ємність і залийте окропом. Додайте трохи солі і потримайте овоч в розчині 5-7 хвилинок.
 - Каструлю наповніть водою, додайте цукор з сіллю, перець, лавровий лист і гвоздику. Коли вода закипить, почекайте ще буквально 2-3 хвилинки, додайте оцет і знову доведіть до кипіння.
 - Моркву наріжте кільцями або невеликими брусочками. Надішліть в заздалегідь простерилізовані банки, туди ж покладіть часник. Залийте овочі маринадом і відправте стерилізувати на водяній бані з чверть години.
 - Закатати, дайте охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Зберігайте в прохолодному місці.