Салат з руколою і печінкою курки просто смачний. Готується він швидко і інгредієнти доступні, бюджетні і корисні. Гіркувата зелень руколли відмінно поєднується з цим субпродуктом. Обсмажити курячу печінку з прянощами і доповнимо салат апельсином. Салат можна подавати теплим або охолодженим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 1 пучок
- Куряча печінка 150 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Часник 2 зубці
- Вино червоне 50 мл.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Відразу підготуємо всі інгредієнти для салату з розрахунком кількості порцій.
- Очищаємо цибулю і часникові зубки і дрібно їх нарізаємо. Обсмажуємо їх на середньому вогні в розігрітій олії до появи особливого запаху смаженого часнику.
- Потім кладемо в сковорідку промиту курячу печінку, додаємо чайну ложку меду, все перемішуємо і смажимо печінку до зміни її кольору на світлий.
- Потім наливаємо до обсмаженої печінки сік чверті апельсина і 50 мл червоного вина. Сковорідку прикриваємо кришкою і тушкуємо печінку на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
- Приготовлену печінку разом з цибулею і часником перекладаємо зі сковороди в салатницю і посипаємо її сіллю і чорним перцем на свій смак.
- Апельсин, що залишився нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо їх поверх печінки.
- Листя руколли обполіскуємо холодною водою, обсушуємо серветкою і кладемо в салатницю до печінки з апельсином. Салат поливаємо соєвим соусом і ложкою акуратно перемішуємо.
Блюдо декоруємо на свій смак і відразу подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!