Дуже легкий, але в той же час ситний суп, можна з легкістю приготувати на основі ніжного низькокалорійного курячого філе і овочів, які напевно є у кожної господині в запасі. Таке перше блюдо можна спокійно їсти людям, які стежать за своєю фігурою і не турбуватися про зайві кілограми, так як суп виходить практично пісним і після охолодження, на поверхні не з’явиться жодної краплі застиглого жиру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 200 гр.
- Картопля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вермішель 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для супу за смаком
Кроки
- Приступимо до готування з основи майбутнього супу – наваристого курячого бульйону. Для цього куряче філе гарненько промиваємо і видаляємо всі білі плівки і прожилки жиру.
- М’ясо обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Курячі шматочки укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо. Додаємо улюблені спеції за смаком і готуємо 10-12 хвилин після закипання, обов’язково знімаємо піну, що утворюється.
- Овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і споліскуємо водою.
- Моркву, цибулю і картоплю подрібнюємо на кубики або брусочки.
- Через 10-12 хвилин приготування птиці – засипаємо підготовлені овочі і перемішуємо всі компоненти. Прикриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин до готовності нарізаної картоплі.
- Через 20 хвилин всипаємо кілька ложок дрібної вермішелі, перемішуємо і готуємо під кришкою ще близько 5-7 хвилин. Коли макарони зварилися – знімаємо каструлю з вогню.
Перед подачею можна посипати свіжою зеленню. Приємного апетиту!