Чудовий тайський суп в автентичному виконанні. Так його готують на півночі Таїланду. Така страва точно здивує ваших домочадців і відкриє їм нові смакові враження.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 250 гр.
- Гриби цаогу консервовані 180 гр.
- Бульйон курячий 1 л.
- Перець чилі 1 шт.
- Лемонграс 2 стебла
- Листя кафрського лайма 10 шт.
- Корінь галангал 10 гр.
- Цибуля-шалот 3 шт.
- Соус рибний 1 ст.л.
- Сік лайма 2 ст.л.
- Паста Нам Прік Пао 2 ст.л.
- Коріандр 1 ст.л.
- Черрі 7 шт.
- Кінза до смаку
Кроки
- Цибулю-шалот наріжте кільцями. У лемонграсу відбийте товсті основи кухонним молоточком. Листя лайма надірвіть по краях. Корінь галангала наріжте тонкими платівками. Перець чилі наріжте тонкими кільцями.
- Куряче філе наріжте невеликими часточками.
- Гриби цаогу відкиньте на друшляк і промийте їх проточною водою.
- Помідори чері промийте і розріжте навпіл.
- Каструлю з курячим бульйоном поставте на вогонь, додайте цибулю-шалот, галангал, листя лайма, стебла лемонграсу та перець чилі. Доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть суп 15 хвилин.
- Після цього витягніть з бульйону всі прянощі, при бажанні можна залишити тільки перець чилі.
- До каструлі додайте гриби та курку. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин.
- Потім додайте помідори, приправте суп рибним соусом, коріандром, соком лайма та пастою Нам Прік Пао. Налаштуйте смак бульйону по солі.
Том ям повинен бути рівно солоним, кислим і гострим. Подавайте його гарячим з відвареним рисом.