Це експрес-варіант смачних вишневих пиріжків на готовому листковому тісті. Вам не доведеться витрачати час на його приготування – потрібно просто купити готовий продукт в магазині. При цьому пиріжки виходять дуже і дуже смачними. Ніжне тонке листкове тісто і велика кількість кисло-солодкої начинки в поєднанні з солодкою цукровою пудрою. А трошки кориці і свіжої м’яти при подачі тільки підкреслять досконалість цих ласощів.
Тісто вибирайте якісне. Розморозити його потрібно заздалегідь, дотримуючись інструкції на упаковці. Коли будете нарізати тісто прямокутниками, визначаючи розмір, виходіть з того, що пиріжок і буде дорівнювати цьому прямокутнику. Тому дрібнити не варто. Начинку дуже важливо повністю остудити. Тому або робіть її в той же час, коли поставите розморожувати тісто, або просто поставте в морозилку хвилин на 20-30, не забуваючи періодично перемішувати.
- Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
 - Вишня 300 гр.
 - Цукор-пісок 150 гр.
 - Масло вершкове 50 гр.
 - Цукрова пудра 1 ст. л.
 - Крохмаль картопляний 1 ст. л.
 - Борошно пшеничне для розкочування 1 ст. л.
 - М’ята свіжа за бажанням
 - Кориця за бажанням
 
- Розведіть у воді крохмаль.
 - Підготовлену вишню перекладіть в товстодонну каструлю і посипте цукром.
 - Поставте каструлю на плиту і на невеликому вогні, постійно розмішуючи, дочекайтеся, щоб ягоди закипіли.
 - Потім влийте воду з крохмалем і продовжите уварювати розмішуючи. Доведіть до загустіння, а потім відправте остигати.
 - Стіл присипте борошном і тонко розкачайте тісто. Наріжте його прямокутниками середньо довжини.
 - По центру прямокутника викладіть начинку і накрийте її іншим прямокутником тіста. Скріпіть краї пальцями, а потім зубцями вилки.
 - Покладіть майбутній пиріжок на застелене пекарським папером деко. Повторіть з іншим тестом і начинкою.
 - Змастіть розтопленим вершковим маслом і запікайте хвилин 20-25 при 180 градусах – пиріжки повинні зарум’янитися.
 - Коли готові пиріжки охолонуть, перекладіть їх на блюдо і полийте все тим же розтопленим вершковим маслом.
 - Потім посипте цукровою пудрою – для зручності використовуйте сито. Прикрасьте корицею і гілочками м’яти.
 


