Гарбуз – універсальний овоч, з якого можна приготувати все: починаючи від супів і закінчуючи незвичайними десертами. До того ж, цей овоч насичений корисними речовинами, які підвищують імунітет і допомагають організму виводити токсини. Сьогодні приготуємо небанальне блюдо з запеченого гарбуза з яблуками і медом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Яблуко 500 гр.
- Кориця 1 ч. л.
- Волоський горіх 40 гр.
- Мед квітковий 3-4 ст. л.
Кроки
- Готуємо продукти: зважуємо і відрізаємо від гарбуза шматочок, відповідний за вагою, очищаємо. Горішки також “звільняємо” від твердої оболонки.
- Яблука ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками. Шматок гарбуза ріжемо на тонкі пластинки приблизно 2 на 2 сантиметри.
- Деко встеляємо фольгою і в один шар викладаємо помаранчеві пластинки, зверху скроплюємо двома столовими ложками води, щоб уникнути пригару.
- Відправляємо в духову шафу на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу виймаємо і рівномірно посипаємо корицею.
- Після, на деко засипаємо яблучні кубики і знову відправляємо в духовку ще на 20 хвилин.
- Запечений гарбуз з яблуками розкладаємо по глибоких порційних піалах, поливаємо медом і зверху посипаємо волоськими горіхами.
Приємного апетиту!