Приголомшлива випічка, яка порадує ваших близьких і послужить прикрасою святкового застілля. Додавання в тісто благородного алкоголю зробить аромат випічки ще більш тонким і вишуканим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2.3 кг.
- Дріжджі свіжі 150 гр.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Куряче яйце 10 шт.
- Жовтки яєчні 3 шт.
- Молоко коров’яче 1 л.
- Масло вершкове 500 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Коньяк 20 мл.
- Кардамон 10 шт.
- Цукати 100 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Цукор ванільний 15 гр.
- Цукрова пудра 4 ст. л.
- Рослинна олія 20 мл.
Кроки
- У пряжене молоко додайте дріжджі, трохи борошна і цукор. Яйця і жовтки збийте окремо, потім додайте їх в дріжджову масу. Залиште опару на 12 годин.
- Ізюм і цукати залийте гарячою водою.
- Просушіть сухофрукти і змішайте їх з невеликою кількістю борошна.
- Через 12 годин в опару всипте ванільний цукор, сіль і влийте коньяк.
- Борошно просійте через дрібне сито і почніть замішувати тісто.
- Після цього додайте родзинки і цукати, перемішайте.
- Кардамон подрібніть в ступці. Додайте спецію в тісто, перемішайте і залиште його в теплому місці на 1-1,5 години.
- Після цього розкладіть тісто по формах. Форми повинні бути наповнені на 1/3 їх обсягу, залиште їх ще на півгодини, щоб тісто піднялося майже до країв.
- Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Перед подачею випічку повністю остудіть.
Приємного апетиту!