Як спекти смачну Олександрійську паску на Великдень з коньяком?

Приголомшлива випічка, яка порадує ваших близьких і послужить прикрасою святкового застілля. Додавання в тісто благородного алкоголю зробить аромат випічки ще більш тонким і вишуканим.

Інгредієнти
Порції: +18
Кроки
16 год 30 хвДрук
  • У пряжене молоко додайте дріжджі, трохи борошна і цукор. Яйця і жовтки збийте окремо, потім додайте їх в дріжджову масу. Залиште опару на 12 годин.
  • Ізюм і цукати залийте гарячою водою.
  • Просушіть сухофрукти і змішайте їх з невеликою кількістю борошна.
  • Через 12 годин в опару всипте ванільний цукор, сіль і влийте коньяк.
  • Борошно просійте через дрібне сито і почніть замішувати тісто.
  • Після цього додайте родзинки і цукати, перемішайте.
  • Кардамон подрібніть в ступці. Додайте спецію в тісто, перемішайте і залиште його в теплому місці на 1-1,5 години.
  • Після цього розкладіть тісто по формах. Форми повинні бути наповнені на 1/3 їх обсягу, залиште їх ще на півгодини, щоб тісто піднялося майже до країв.
  • Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Перед подачею випічку повністю остудіть.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь