Яскраву зимову заготовку можна приготувати з лісових грибів і овочів. Така ікра виходить неймовірно смачною і апетитною. Її часто подають з чорним хлібом або в складі інших холодних закусок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Лист лавровий 3 шт.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Рослинна олія 200 мл.
Кроки
- Старанно перебираємо і промиваємо лісові гриби. Після відварюємо їх в киплячій воді близько 30 хвилин.
- Зливаємо воду з грибів і після їх прокручуємо в м’ясорубці.
- Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю і моркву.
- До овочів викладаємо грибний фарш. Солимо і посипаємо спеціями масу, поливаємо її рослинною олією. Розмішуємо і млоїмо 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо оцет.
- У стерилізовані банки занурюємо грибну ікру, закриваємо кришками, охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Готово