Спаржева квасоля приваблива для тих, хто дотримується здорового харчування. Блюдо дієтичне, містить велику кількість макро і мікроелементів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля стручкова 1 кг.
- Хрін 5 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 3 ст. л.
- Кріп 100 гр.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець духмяний горошком 10 шт.
- Кориця 3 гр.
- Гвоздика 4 шт.
- Рослинна олія для обсмажування
- Вода 2 л.
- Оцет столовий 9% 1-2 ст. л.
Кроки
- Кріп спочатку промиваємо, а потім злегка струшуємо надлишки рідини. Дрібно нарізаємо зелень і корінь хрону. Спеції – перець чорний і запашний, корицю, гвоздику – змішуємо в невеликій глибокій ємності.
- Вливаємо воду, очищену заздалегідь, в каструлю (бажано, щоб вона була великого розміру). Ставимо каструлю на вільну конфорку. Встановлюємо потрібний нам рівень підігріву. Чекаємо, поки рідина закипить. Після того, як це станеться, приправляємо сіллю і цукром, а через пару хвилин вливаємо оцет. Перемішуємо інгредієнти і відразу ж вимикаємо плиту.
- Спаржеву квасолю спочатку перебираємо, а потім зрізаємо кінці кожного стручка з обох сторін ножем. Нарізаємо стручки. Перед тим, як почати обсмажування квасолі, ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї олію і підігріваємо її на потрібному нам рівні 1-2 хвилини. Викладаємо квасолю в гарячу олію і обсмажуємо. Готовність інгредієнта визначаємо по золотистому кольору.
- Підбираємо ємності і кришки для закачування закуски: піддаємо очищенню содовим порошком і промиваємо. У сухі чисті банки викладаємо спочатку квасолю, потім зелень, корінь хрону і спеції. Заливаємо масу маринадом. Накриваємо горлечка банок кришками.
- Вибираємо таз або каструлю з широким дном, ставимо на плиту. Укладаємо рушник і ставимо поверх нього банки. Заливаємо в таз (або каструлю) воду. Вона повинна триматися на рівні «плічок» банок. Стерилізуємо закрутки 15-20 хвилин під кришками. Закочує банки і перевертаємо, щоб вони поступово остигали. Укутуємо ковдрою.
Потім зберігаємо в сухому прохолодному місці.