Важливе правило приготування смачної заправки полягає в свіжості овочів. Ні в якому разі не використовуйте продукти з ушкодженнями, щоб не витратити даремно час і сили.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 кг.
- Морква ¾ кг.
- Перець болгарський ⅔ кг.
- Цибуля ріпчаста ⅔ кг.
- Томатна паста 400 мл.
- Рослинна олія 250 мл.
- Часник 6 зуб.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 90 гр.
Кроки
- Для початку пропонуємо вам підготувати банки і кришки для заправки, щоб не робити цього в процесі приготування. Відповідні ємності очищаємо содою і гарненько промиваємо. Стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом.
- Морква і буряк ретельно промиваємо, а потім позбавляємо від верхнього шару за допомогою ножа. Потім натираємо інгредієнти на крупній тертці.
- Солодкий перець також слід промити до і після обробки (видалення плодоніжки і насіння). Нарізаємо його соломкою або невеликими кубиками.
- Цибулю і часник перед нарізкою слід очистити від лушпиння. Подрібнюємо інгредієнти якомога більш дрібно.
- Приступимо до процесу обсмажування овочів. Для цього наливаємо в сковороду олію і розігріваємо її на включеній плиті пару хвилин. Потім висипаємо в гаряче олію буряк. Обсмажуємо його, не перестаючи помішувати, 10 хвилин. Потім перекладаємо буряк в каструлю таким чином, щоб більша частина олії залишалася в сковороді.
- При необхідності додаємо олію в сковороду і проробляємо дану процедуру з іншими овочами – цибулею, морквою і перцем. Інгредієнти повинні стати красивого золотого кольору.
- Всі овочі після обсмажування перекладаємо з сковороди в каструлю. Потім додаємо до них томатну пасту, сіль, цукор і часник. Підливаємо порцію олії, що залишилася і перемішуємо.
- Переносимо каструлю з овочами на плиту. Доводимо блюдо до кипіння і тушкуємо протягом 20 хвилин. Постійно перемішуємо овочі. Коли необхідний час пройде, вливаємо до овочів оцет. Коли маса закипить, вимикаємо плиту.
- Викладаємо гарячу заправку в банки. Накриваємо горлечка ємностей кришками, закочуємо і перевертаємо банки кришками вниз. Ставимо їх на рівну поверхню, вкриваємо ковдрою і даємо охолонути добу. Потім прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!