Як приготувати домашню юшку грибну по закарпатськи з сухих грибів український рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби сушені (Я ще додав сухих лисичок) 150 грам
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 1 головка
- Масло вершкове 75 грам
- Рослинна олія
- Вершки 10% 150 грам
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Вода 4 л.
- Сіль
- Перець чорний горошок
- Спеції та Приправи грибні
Кроки
- Замочити сухі гриби в холодній воді 10-15 хв.
- У казані обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, моркву. Залити воду 3-4л і додати гриби, сіль, перець. На малому вогні варимо 1 годину.
- У сковороді розтопити масло і додати 2 ложки борошна, добре перемішуємо і вливаємо вершки, постійно мішаємо, поки не буде густа тягуча рідина, можна додати не багато бульйону.
- Вливаємо білу рідину в бульйон, добре перемішуємо і як тільки закипіло, залишаємо в стороні і даємо постояти 13 хвилин.