Юшка з пшоном в домашніх умовах виходить не такою ароматною, як приготована на відкритому вогні, але все ж таки дуже апетитною. Похлебка готується нескладно, з процесом впорається будь-який недосвідчений кулінар, головне бажання. Від наваристої їжі ніхто й ніколи не відмовлявся!
Інгредієнти
Порції: –+
- Щука 800 гр.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кріп за смаком
- Пшоно 75 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Вода 2.5 л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Горілка 100 мл.
Кроки
- Попередньо очищену від нутрощів і луски рибу кладемо в каструлю. Наливаємо 2,5 літри води. Насипаємо сіль. Варимо на середньому вогні, періодично знімаємо піну. Зменшуємо температуру.
- З коренеплодів видаляємо шкіру овочечисткою і досить крупно нарізаємо. Цибулю обполіскуємо прямо в лушпинні, очищати не потрібно. Цибулина надасть приємного насиченого кольору страви. Якщо хочемо досягти яскравого золотистого відтінку, насипаємо щіпку куркуми.
- Зважуємо 75 г крупи, промиваємо під краном і висипаємо в бульйон разом з овочевим набором. Чекаємо на закипання, прибираємо піну і продовжуємо варити. Додаємо сіль за смаком та приправляємо горошинами перцю та лаврушкою.
- Коли овочі дійдуть до напівготовності, вливаємо горілку. Після закипання томимо 10 хвилин і вимикаємо. Цибулину витягуємо, вона виконала свою функцію і більше не потрібна. На цьому етапі на розсуд додаємо прянощі. Якщо юшка призначена для дітей, горілку та спеції не використовуємо.
- Промитий кріп дрібно ріжемо. Заповнюємо посуд для подачі відвареною рибою. Розливаємо запашний бульйон з овочами і прикрашаємо рубаною зеленню. Презентуємо зі свіжим хлібом. Доповнюємо цибулею і їмо вприкуску.
Дегустуємо із насолодою! Смачного!