Звичайно, варення з черешні можна варити тільки якщо вже з’їдено стільки стиглої, соковитої черешні, що не хочеться на неї і дивитися (цікаво, чи буває таке?). Правильно приготоване, воно виходить дуже красивим, з цільними ягодами, плаваючими в прозорому сиропі.
Як варити варення з черешні
Варення можна зварити з червоної або з білої черешні, з кісточками і без. Правда, через щільну м’якоть витягти з черешні кісточку набагато складніше, ніж з вишні. Але, тим не менш, цілком можливо, особливо якщо в арсеналі є спеціальний нехитрий пристрій.
Варення з черешні можна варити декількома способами — на цукровому сиропі або у власному соку. У першому випадку окремо вариться цукровий сироп і в нього додаються промиті і перебрані ягоди. Для приготування варення у власному соку, підготовлені ягоди засипають цукром і залишають на кілька годин, щоб встиг виділитися сік. Таким способом краще варити варення з черешні без кісточок.
Тривалість варіння теж може бути різною – від декількох хвилин для варення – «п’ятихвилинки» до двох діб. Такий “довгий” спосіб, коли короткі інтервали варіння перемежовуються багатогодинним настоюванням черешні в сиропі, дає приголомшливий результат: ягоди наповнюються цукровим сиропом і не зморщуються.
Незважаючи на красу, варення з черешні не відрізняється ні яскравим смаком, ні особливим ароматом. Саме тому в нього часто додають скибочки лимона з цедрою, шматочки імбиру, абрикосові кісточки або ядра мигдалю. Ну а сироп можна зварити не на воді, а на більш ароматній рідині, наприклад, на вині.
24 год 0 хв6
У нас у сім’ї всі дуже люблять полуничне варення. Якось мені довелося скуштувати ароматне варення з черешні з полуницею в гостях. І з того часу у нас новий...
1 год 40 хв2
Повидло виходить густим і добре намазується на булку. Плоди підходять будь-якого забарвлення і сорту. Найсмачніше ласощі виходить з червоної, зрілої черешні, яка володіє солодкою і щільною м’
1 год 20 хв4
Незвичайний рецепт займе гідне місце на вашому столі. Солодка черешня ідеально поєднується з приємною вишневою кислинкою. Ласощі можна подавати до чаю і використовувати для випічки.
1 год 20 хв1
Джем володіє приємною лимонною кислинкою, яка робить смак благородним. Більше цитруса, ніж зазначено в рецепті додавати не можна, інакше ласощі почнуть гірчити. При дотриманні всіх
4 год 0 хв4
Навіть щільні красиві плоди можуть бути всередині зіпсовані хробаками. Якщо є сумніви в якості продукту, опустіть ягоди в підсолену воду з невеликою кількістю лимонної кислоти.
45 хв3
Цей варіант приготування ідеально підійде для кулінарів, які люблять експериментувати зі смаком улюблених страв. Варення з додаванням кориці виходить дивно ароматним, а пряність вигідно
3 год 0 хв6
Вища майстерність кулінара – це навчитися, правильно варити варення без кісточок, щоб ягоди залишилися цілими і твердими. Ласощі виходить смачним і ароматним. Доведеться витратити на
5 год 0 хв6
З білої черешні варення виходить унікальним. Його бурштиновий колір, схожий на мед, притягує погляд. Аромат викликає бажання швидше спробувати ласощі, а смак – приведе в захват всіх гурманів.
2 год 30 хв6
Це найпростіший і зрозумілий варіант приготування, який підходить для початківців кулінарів. Сироп для варіння варення використовувати не треба. До складу рекомендують додавати ванільний