Заготовляємо на зиму неймовірний салат з помідорів в желе

салат з помідорів в желе

Це не звичайна закуска на зиму. Тут помідори і цибуля будуть не просто в розсолі або маринаді – вони будуть в желе. Закуска виглядає дуже красиво і незвично, а на смак просто неймовірна – створюється ілюзія, що ви їсте свіжі томати.

Помідори можна брати будь-якого кольору. Дуже важливо, щоб вони були щільні, не м’які. В іншому випадку заготівля просто розпадеться. Цибулі беріть на свій смак. Любите цей овоч? Додавайте побільше. 1 літра розсолу вистачить приблизно на 3 літрові баночки помідор.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Помідори потрібно помити і протерти.
  • Желатин розведіть по інструкції.
  • Цибулю очистіть і наріжте чверть кільцями.
  • Помідори розріжте на невеликі частки, видаливши місце, де кріпилася плодоніжка.
  • У вимиті чисті баночки покладіть по гвоздичці, лавровому листу і по 5-6 горошинок запашного перцю.
  • Потім викладіть шар томатів, шар цибулі, шар томатів, шар цибулі. Чергуйте до самого верху.
  • Тепер в каструлю перелийте желатин. Додайте води так, щоб разом з тією водою, де розводили желатин, вийшов 1 літр.
  • Посоліть і додайте цукор. Поставте на плиту.
  • Коли розсіл закипить, додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
  • Отриманим розсолом залийте баночки з помідорами і цибулею. Накрийте кришками.
  • У глибоку каструлю покладіть рушник, поставте банки з овочами і налийте води по плічка. Надішліть на плиту.
  • Коли вода закипить, знизьте рівень вогню і варіть 7-8 хвилин.
  • Акуратно дістаньте баночки з каструлі, закатати кришками і поставте на кришки. Укутайте чимось банки і залиште, щоб баночки повністю охололи.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь