Будь-яке свято одночасно і радісна, і клопітка подія. Потрібно продумати все до найменших деталей. А головне – скласти меню. І щоб воно не було банальним, а змогло приємно здивувати гостей. Як мінімум з одним пунктом можу допомогти. Закуска з тунцем, яка подається на ананасових кільцях, напевно надовго запам’ятається таким незвичайним поєднанням.
Давно відомо, що ананас прекрасно доповнює холодні солоні закуски. І в цей раз його солодкість стане родзинкою цієї страви. А ось за пікантність відповідає корінь селери. Так як закуска порційна, ви зможете розрахувати точну кількість інгредієнтів.
- Ананас консервований 4 шт.
- Тунець консервований 185 гр.
- Селера корінь 100 гр.
- Часник 1 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля зелена 1-2 шт.
- Майонез столовий молочний 2-3 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Помийте і обсушіть петрушку, відріжте стебла, а зелень подрібніть.
- Злийте рідину з консервованого тунця і розімніть його виделкою, додайте до нього тертий на крупній тертці корінь селери і часник, пропущений через прес.
- Всипте рубану петрушку, посоліть, поперчіть, полийте лимонним соком і заправте майонезом. Добре перемішайте.
- Дістаньте з банки 4 кільця ананаса, приберіть зайву вологу і викладіть на блюдо. Зверху розподіліть салат, формуючи півсферу. Прикрасьте нарізаними пір’ям зеленої цибулі.
Прикрасити рибну закуску можна і більш святково. В якості експерименту спробуйте посипати салат зверху тертим сиром або яйцем. На новорічний стіл закуску можна подати в оточенні гранатових зерен. Вийде яскраво і красиво. Пробуйте і діліться враженнями!