Заливні пироги — це просто подарунок для господині. Не потрібно довго возитися з тістом, а начинку вибираєш за настроєм. Мій улюблений, звичайно, пиріг з фаршем. Рубана свіжа зелень привносить у смак непередавані нотки.
Для приготування заливного пирога з м’ясом я використовую різний фарш. Іноді суміш яловичини і свинини, іноді курку. Повірте, з будь-яким наповнювачем випічка вийде вдалою. Свою роль тут грає м’яке і ніжне тісто на сметані. Ділюся рецептом!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Свинячий фарш 600 гр.
- Часниковий порошок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Чебрець за смаком
- Петрушка за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Сметана 20% 250 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Орегано за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
Кроки
- Спершу приготуємо начинку. Наріжте цибулю кубиками і злегка обсмажте на розігрітій з олією сковороді. Додайте фарш і перемішайте. Приправте інгредієнти приправами і посоліть. Обсмажуйте до готовності.
- Поки остигає начинка, займемося тістом. Змішайте яйця, 0,5 ч. л. солі і цукор. Додайте сметану 20 % і молоко, перемішайте до однорідності. Просійте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.
- Наріжте зелену цибулю, кріп і петрушку, додайте зелень в остиглий фарш і перемішайте.
- Залийте частину тіста на дно форми для випікання. Викладіть готову начинку і залийте другою половиною тіста. Випікайте 40-45 хвилин при 180 °С.
Пиріг з фаршем і зеленню не соромно і на святковий стіл поставити. Я часто готую його в якості їстівного презенту, коли йду в гості. Дивно, але випічка залишається смачною навіть в холодному вигляді! А які начинки для пирогів любите ви?