Приготування борщу не завжди займає кілька годин. Ви можете сильно заощадити свій час, не витрачаючи його кожен раз на очищення і нарізку всіх овочів. Заправка для борщу прийде вам на допомогу! До того ж купувати її немає необхідності. Адже зробити таку заготовку можна і в домашніх умовах.
З натуральною борщовою заправкою ви зможете дивно швидко приготувати смачний і ситний обід. Потрібно буде лише відварити бульйон і додати в нього заготовку і нарізану картоплю з капустою. Вуаля – і наваристу першу страву можна подавати до столу!
- Буряк 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 4 шт.
- Олія соняшникова 40 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Оцет рисовий 1 ст. л.
- Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо її невеликим кубиком. Потім обсмажуємо на розігрітій сковороді з соняшниковою олією протягом декількох хвилин.
- Гарненько миємо болгарський перець. Розрізаємо його навпіл. Очищаємо від насіння. Одну половину нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до ріпчастої цибулі і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи.
- Очищаємо моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці. Всипаємо до решти овочів на сковороді. Обсмажуємо до легкої рум’яності.
- Ретельно миємо великі помідори. Нарізаємо їх і другу половину болгарського перцю невеликими шматочками. Розміщуємо в чашу блендера (можна використовувати м’ясорубку). Подрібнюємо помідори і солодкий перець.
- Вливаємо до обсмаженим овочам томатну суміш. Додаємо сіль і цукор, гарненько все перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин.
- В кінці приготування вливаємо оцет 9% і ретельно перемішуємо. Розкладаємо гарячу овочеву масу по стерильним банкам, закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Зберігайте таку заготовку в погребі або в коморі і діставайте її при необхідності. А ви звикли купувати заправку для борщу або Вам подобається готувати її самостійно з натуральних продуктів? Розкажіть в коментарях!