Пропонуємо рецепт хрусткої вітамінної закуски із зеленої квасолі, багатої мінеральними речовинами і органічними кислотами. Вона ідеально підійде як для буденного, так і для святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля стручкова 3 кг.
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Часник 200 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 70 гр.
- Петрушка 2 пучка
- Рослинна олія 300 мл.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
- Перець гострий за бажанням
Кроки
- Вибираємо зелену стручкову квасолю для закачування: без пошкоджень і бажано молоду. Промиваємо її проточною водою і обрізаємо кінці стручків з обох сторін. Розрізаємо стручки на дві половинки.
- Промиваємо зелень і овочі водою. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки. Попередньо позбавляємо солодкий перець від серцевини. Дрібно нарізаємо його, а потім подрібнюємо петрушку.
- Викладаємо всі інгредієнти (крім квасолі) в каструлю. Посипаємо їх сіллю і цукром. Вливаємо необхідну порцію рослинної олії. Переміщаємо каструлю на плиту. Перемішуємо її вміст і доводимо до кипіння.
- Відправляємо в ємність квасолю і продовжуємо варити інгредієнти близько 60 хвилин. Ближче до кінця варіння необхідно очистити і дрібно нарізати часник, а потім додати його в масу. Заливаємо оцет, перемішуємо інгредієнти і через пару хвилин вимикаємо плиту.
- Заздалегідь готуємо банки і кришки для закачування: очищаємо, вимиваємо і проводимо термообробку. У чисті ємності викладаємо блюдо з квасолі з овочами, а потім закочуємо банки кришками.
Закуска повинна охолонути в перевернутому положенні під ковдрою, потім її можна зберігати в холодильнику.