Часто помідори не встигають дозріти восени і такі дрібні овочі викинути шкода. А з маленьких цілих зелених томатів можна приготувати смачну закатку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі (зелені) 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Вода 3 л.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 9 ст. л.
- Часник 200 гр.
- Зелень 1 пучок
- Лавровий лист 4 шт.
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
Кроки
- Щоб приготувати зелені помідори чері на зиму, зелень вимийте, очистіть часник і цибулю від шкірки.
- Банки ретельно помийте та простерилізуйте.
- Часник та цибулю наріжте середніми шматками.
- У помідорів видаліть плодоніжку, помийте і складіть в таз.
- У банки укладайте помідори, періодично прошаровуючи цибулею, зеленню та часником. Покладіть по листочку лаврового листа.
- У воді розмішайте цукор, сіль, олію та оцет, закип’ятіть, потримайте на вогні хвилину і перемішайте.
- Влийте маринад у банки до верху.
- У широкій каструлі пастеризуйте банки по 15 хвилин, накривши прокип’яченими кришками.
- Дістаньте банки і одразу закрутіть. Переверніть та накрийте ковдрою на ніч.
Помідори можна дегустувати приблизно за 3 тижні.
Смачного!