Зелені помідори чері на зиму

Часто помідори не встигають дозріти восени і такі дрібні овочі викинути шкода. А з маленьких цілих зелених томатів можна приготувати смачну закатку.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Щоб приготувати зелені помідори чері на зиму, зелень вимийте, очистіть часник і цибулю від шкірки.
  • Банки ретельно помийте та простерилізуйте.
  • Часник та цибулю наріжте середніми шматками.
  • У помідорів видаліть плодоніжку, помийте і складіть в таз.
  • У банки укладайте помідори, періодично прошаровуючи цибулею, зеленню та часником. Покладіть по листочку лаврового листа.
  • У воді розмішайте цукор, сіль, олію та оцет, закип’ятіть, потримайте на вогні хвилину і перемішайте.
  • Влийте маринад у банки до верху.
  • У широкій каструлі пастеризуйте банки по 15 хвилин, накривши прокип’яченими кришками.
  • Дістаньте банки і одразу закрутіть. Переверніть та накрийте ковдрою на ніч.

Помідори можна дегустувати приблизно за 3 тижні.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь