Золотисті булочки для бургерів виходять з житнього борошна. Такий продукт стане відмінною основою для яскравого і апетитного домашнього частування. Спробуйте просту кулінарну ідею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно житнє 4 ст. л.
- Борошно пшеничне 120 гр.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Дріжджі пресовані 7 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Масло вершкове для змащення пергаменту
- Кунжут насіння за смаком
Кроки
- Нагріваємо молоко і доповнюємо його цукром, дріжджами, сіллю і рослинною олією. Вимішувати.
- Далі додаємо житнє борошно і знову розмішуємо.
- Сюди ж просіваємо і пшеничне борошно.
- Вимішуємо заготовку до однорідного тіста. Ми залишаємо його в теплому місці на 1 годину.
- Ділимо борошняний продукт на п’ять частин. З кожної формуємо кульку, акуратно притискаємо його рукою і кладемо на деко з пергаментом, змащений вершковим маслом.
- Ми залишаємо булочки в такому вигляді на 15 хвилин, а після обмазуємо молоком і посипаємо кунжутом.
- Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
Житні булочки для бургерів повністю готові!