Запечені фрикадельки у вершковому соусі – ще один покроковий рецепт з фото дуже смачної страви, яка обов’язково сподобається дорослим і дітям. Для соусу можна використовувати будь–який молочний продукт – молоко, вершки або сметану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Часник 3 зуб.
 - Картопля 1 шт.
 - Сіль 1 ч. л.
 - Перець чорний горошок
 - Базилік сушений ½ ч. л.
 - Вершки сухі високожирні 300 мл.
 - Борошно пшеничне 1 ст. л.
 - Сир Пармезан 50 гр.
 
На порцію
Калорії: 98 ккал
Білки: 4 г
Жири: 6.5 г
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки
- У блендері подрібнюємо цибулю разом з зубчиками часнику.
 - На дрібній тертці натираємо сиру картоплю.
 - У миску кладемо фарш, додаємо сіль, терту картоплю, цибулю з часником, перець за смаком і приправи, вимішуємо фарш до однорідності.
 - Після фарш відбиваємо і формуємо з нього м’ясні кульки, які паніруємо в борошні і відразу викладаємо у форму.
 - Через велику тертку пропускаємо сир.
 - У склянку засипаємо борошно, слідом вливаємо трохи вершків, розмішуємо, щоб не було грудочок.
 - Доливаємо вершки, що залишилися, і заливаємо фрикадельки, зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин (температура 200-220°С).
 
Для фрикадельок можна взяти фарш з будь-якого м’яса, але для такого рецепту ідеально підійде куряче, яке чудово поєднується з вершковим соусом.



