Запечені фрикадельки у вершковому соусі – ще один покроковий рецепт з фото дуже смачної страви, яка обов’язково сподобається дорослим і дітям. Для соусу можна використовувати будь–який молочний продукт – молоко, вершки або сметану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Картопля 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний горошок
- Базилік сушений ½ ч. л.
- Вершки сухі високожирні 300 мл.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сир Пармезан 50 гр.
На порцію
Калорії: 98 ккал
Білки: 4 г
Жири: 6.5 г
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки
- У блендері подрібнюємо цибулю разом з зубчиками часнику.
- На дрібній тертці натираємо сиру картоплю.
- У миску кладемо фарш, додаємо сіль, терту картоплю, цибулю з часником, перець за смаком і приправи, вимішуємо фарш до однорідності.
- Після фарш відбиваємо і формуємо з нього м’ясні кульки, які паніруємо в борошні і відразу викладаємо у форму.
- Через велику тертку пропускаємо сир.
- У склянку засипаємо борошно, слідом вливаємо трохи вершків, розмішуємо, щоб не було грудочок.
- Доливаємо вершки, що залишилися, і заливаємо фрикадельки, зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин (температура 200-220°С).
Для фрикадельок можна взяти фарш з будь-якого м’яса, але для такого рецепту ідеально підійде куряче, яке чудово поєднується з вершковим соусом.