Пиріг з яблуками — це незмінна класика випічки. Шарлотка, Американський яблучний пиріг або штрудель — як не назви, а поєднання яблук і тіста завжди вдале. А такий ви пробували? Монастирський пиріг з яблучною начинкою!
Назва випічки походить від складу інгредієнтів. Більш того, традиційний монастирський пиріг можна готувати навіть в піст, а роблять його на основі чаю. Ми трохи видозмінили рецепт, зате десерт виходить ще смачніше! Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 5 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Ванілін 1 г.
- Какао 2 ч. л.
- Олія соняшникова 150 г.
- Цукор-пісок 350 г.
- Сода 1 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кориця 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 350 г.
- Яблуко 1 кг.
Кроки
- Гарненько збийте яйця з цукром, сіллю і ваніліном до повітряної білої маси. Потім додайте рослинну олію і збивайте ще деякий час.
- Додайте в рідке тісто корицю і какао, просійте борошно з розпушувачем. Перемішайте тісто до однорідності, намагаючись зберегти повітряну консистенцію. Погасіть соду лимонним соком і додайте в тісто, перемішайте.
- Очистіть яблука і наріжте їх кубиками середнього розміру, видаливши серцевину. Надішліть шматочки в тісто і перемішайте.
- Змастіть форму для випікання маслом, злегка присипте борошном або какао, залийте тісто з яблуками. Випікайте 50-60 хвилин при температурі 180 °С.
За бажанням в тісто можна додавати не тільки яблука, але і горіхи, родзинки або інші сухофрукти. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або сірником. Якщо дерев’яна паличка суха, пиріг точно можна діставати, остуджувати і ставити на стіл!