Монастирський пиріг з яблуками

Пиріг з яблуками — це незмінна класика випічки. Шарлотка, Американський яблучний пиріг або штрудель — як не назви, а поєднання яблук і тіста завжди вдале. А такий ви пробували? Монастирський пиріг з яблучною начинкою!

Назва випічки походить від складу інгредієнтів. Більш того, традиційний монастирський пиріг можна готувати навіть в піст, а роблять його на основі чаю. Ми трохи видозмінили рецепт, зате десерт виходить ще смачніше! Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Гарненько збийте яйця з цукром, сіллю і ваніліном до повітряної білої маси. Потім додайте рослинну олію і збивайте ще деякий час.
  • Додайте в рідке тісто корицю і какао, просійте борошно з розпушувачем. Перемішайте тісто до однорідності, намагаючись зберегти повітряну консистенцію. Погасіть соду лимонним соком і додайте в тісто, перемішайте.
  • Очистіть яблука і наріжте їх кубиками середнього розміру, видаливши серцевину. Надішліть шматочки в тісто і перемішайте.
  • Змастіть форму для випікання маслом, злегка присипте борошном або какао, залийте тісто з яблуками. Випікайте 50-60 хвилин при температурі 180 °С.

За бажанням в тісто можна додавати не тільки яблука, але і горіхи, родзинки або інші сухофрукти. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або сірником. Якщо дерев’яна паличка суха, пиріг точно можна діставати, остуджувати і ставити на стіл!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь