Огірки по-корейськи – простий, але смачний салат східної кухні. Закуска виходить гостренькою, соковитою і дуже смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 700 гр.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Цибуля зелена 5 шт.
- Часник 5 зубців
- Рослинна олія 50 мл.
- Паприка 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Перець чилі за смаком
Кроки
- Соломкою (не дуже тонко) ріжемо свіжий огірок і перекладаємо в миску.
- До огірка додаємо сиру моркву, яку подрібнюємо за допомогою терки для корейських салатів. Натираємо овоч так, щоб не зачепити серцевину.
- Соломкою нарізаємо пір’ячко зеленої цибулі і перекладаємо до решти інгредієнтів.
- Плоскою стороною ножа розчавлює очищені зубчики часнику, дрібно кришимо і висипаємо в миску з овочами і зеленню.
- Тепер беремо гострий перець і нарізаємо його тонкими кружечками.
- У сотейник вливаємо олію, ставимо на вогонь. Як тільки олія розігріється, всипаємо паприку, гострий перець, перемішуємо і відразу додаємо до огірків.
- Також салат заправляємо соєвим соусом і оцтом, при необхідності солимо. Все добре перемішуємо і перед подачею даємо настоятися в холодильнику.
У салат можна додати також зелений чилі. На відміну від червоного перцю, він не такий гострий, так як тільки знаходиться у фазі дозрівання, але при цьому він вже насичений вітамінами і мікроелементами.