Смаженим тістом не зловживаю, але іноді себе балую. Для мене ті самі біляші — не просто гастрономічне задоволення, а спогад про юність. Адже саме ними ми з подружками перебивалися на перерві між парами. А вже в гуртожитку готували трубочки з фаршем. Це куди швидше.
Дріжджові трубочки з фаршем — лінива випічка на сковороді. Тісто не вимагає довгого вистоювання, та й м’ясо саме по собі вариться. Поки роблю з молодшеньким уроки, заготовки доходять самі. А потім раз-два-і закуска вже на столі. Швидко і смачно!
- Куряче філе 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 375 гр.
- Свинина 400 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Дріжджі 10 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Насамперед беріться за начинку. Шматок свинини і куряче філе перемістіть в металеву ємність. Залийте м’ясо водою. Відваріть його до готовності.
- Філе дістаньте з бульйону через 30 хвилин, а свинину готуйте не менше 2 годин. Тим часом очистіть цибулю від шкірки. Наріжте її кубиками і на невеликій кількості олії обсмажте
- У процесі додайте 1 ч.л. цукру. Коли цибуля карамелізується, вимкніть вогонь. Поки готується свинина, замісіть тісто. У глибокій мисці залийте сухі дріжджі теплою водою або молоком.
- Туди ж відправте 3 ст.л. цукру. Перемішайте. Додайте сіль і рослинну олію. Поступово підсипайте в миску борошно. Замісіть м’яке тісто. Накрийте його рушником і залиште на годину.
- Готове тісто дістаньте з миски, розімніть. Розділіть його на невеликі кульки. М’ясо поріжте на дрібні шматочки або порвіть руками. Залийте їх 100 мл м’ясного бульйону, пересипте цибулю.
- Перемішайте начинку. Кульку тіста розкачайте в овал. З одного боку овалу викладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть її в трубочку. Повторіть дію і з іншими кульками.
- Викладіть трубочки на деко, укрийте їх рушником. Через хвилин 10 вони підростуть. Тоді обсмажте трубочки на розігрітій олії до золотистої скоринки.
Рум’яні трубочки з фаршем смажаться не довше 2 хвилин кожна, адже начинка вже готова. До столу подаю такі ласощі гарячим, разом з гірчицею, кетчупом або соусом на основі сметани. У неї можна додати сушений часник, паприку і перець. Виходить відмінна добавка до закуски. Приємного апетиту!