Цей рецепт відрізняється від класики – тут, крім цукру з корицею використовується шоколад. Ласуни це оцінять. Ніжні, м’які з яскравим шоколадним смаком і непередаваним ароматом кориці – такі булочки підкорять будь-якого любителя шоколаду. У процесі приготування він тане, що робить булочки ще більш соковитими.
Можете вибрати будь-який шоколад на ваш смак. Однак найбільш ефектним ласощі вийдуть, якщо для начинки ви змішаєте темний і молочний шоколад, а прикрасите молочним і білим.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 4 ст.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Масло вершкове 70 гр.
- Дріжджі 11 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль ¼ ч. л.
- Для начинки
- Шоколад 200 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Кориця 4-5 ст. л.
- Масло вершкове
- Для прикраси
- Шоколад 100 гр.
Кроки
- Візьміть молоко (воно повинно бути теплим) і змішайте його з дріжджами – важливо саме дріжджі вводити в молоко, а не навпаки. Залиште настоятися.
- В окремій склянці або будь-який іншій зручній ємності з’єднайте яйця з цукром і збийте міксером до однорідності.
- Потім туди ж відправте вершкове масло і знову пробийте міксером.
- Після цього до яєць з цукром і маслом додайте вийшовшу опару і знову перемішайте міксером.
- До просіяного борошна додайте сіль і гарненько все змішайте.
- Після цього перелийте туди яєчну суміш і зробіть тісто – спочатку ложкою, потім руками. Воно повинно вийти досить м’яким і еластичним.
- Викладіть тісто в змащену маслом ємність, чим-небудь накрийте і залиште на 30-40 хвилин в теплому місці.
- Тим часом змішайте цукор з корицею. Подрібніть шоколад в стружку.
- Тісто, яке до того часу підніметься, обімніть руками і розкачайте в досить великий і тонкий пласт.
- Розтопіть вершкове масло. Рясно промажте ним всю поверхню. Потім посипте цукром з корицею, після – подрібненим шоколадом.
- З найбільш довгої сторони пласта поверніть рулет. Відріжте кінці.
- Сам рулет розділіть на рівні частини товщиною приблизно близько 2-3 сантиметрів.
- Покладіть булочки в форму для випікання зрізом вгору і готуйте на 180 градусах близько 25 хвилин.
- Розтопіть шоколад і полийте ним готові гарячі булочки Сіннабон з корицею. Додатково можна прикрасити розтопленим білим шоколадом.