За цим рецептом у вас вийде дивовижна рибка-ніжна, смачна і неймовірно ароматна. Соус дасть їй дуже цікавий солодко-кислий, в чомусь навіть злегка медовий смак, який дуже вдало гармонує з природним смаком самої скумбрії. Ніжна і соковита всередині – в процесі приготування вона покривається найтоншою хрусткою скоринкою.
Коли будете загортати філе рибки в рулет, робіть це від голови до хвоста. Це важливо через консистенцію рибної м’якоті – у хвоста вона щільніше, а, значить, буде краще триматися. До цієї скумбрії відмінно підійде салат з ріпчастої і зеленої цибулі з приправою «сумах» і соком лимона.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія
- Петрушка
- Кріп
- Часник
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Лимон
- Соус Теріякі
- Рослинна олія
Кроки
- Рибку промийте, видаліть нутрощі, плівку і знову промийте. Зріжте рибне філе, Видаліть всі кісточки і плавники.
- Зелень обполосніть і наріжте не особливо дрібними шматками. Покладіть в чашу блендера.
- Очистіть часник і теж відправте в чашу блендера.
- Туди ж відправте сіль, чорний мелений перець, соус «теріякі» і рослинну олію.
- Натріть трошки цедри лимона і викладіть її все в ту ж чашу блендера.
- Збризніть все це соком лимона і подрібніть блендером до однорідності.
- Сумішшю, що вийшла натріть рибні філе з усіх боків і залиште маринуватися протягом 1.5 годин під фольгою, щоб вони не заветрилась.
- Через 1.5 години поверніть рибне філе в щільний рулет від голови до хвоста і насадіть на шампур. Повторіть з усіма заготовками.
- Готуйте на мангалі, періодично перевертаючи, близько 12-15 хвилин.
Подавайте з салатом зі свіжих овочів і картопляним пюре.