Дуже смачний салатик, де є не тільки соковиті помідори, але і хрусткі огірки з соковитою цибулею. Смак такої консервації вельми яскравий, цікавий, а овочі відмінно з’їдаються під будь-який гарнір. А як красиво виглядають овочі в банці!
Якщо у вас є не дуже красиві огірочки і помідорчики, їх сміливо можна використовувати для цього салату. Якщо у вас молоденькі невеликі огірочки, шкірку з них можна не зрізати. А ось томати обов’язково повинні бути міцними. За даним рецептом у вас вийде десь 7-8 півлітрових баночок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.5 кг.
- Огірок 1 кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 3 ст. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Помідори і огірки помийте і протріть рушником.
- З огірочків зріжте шкірку і наріжте їх кільцями або половинками кілець.
- Томати наріжте частками, очищену цибулю – півкільцями.
- У простерилізовані банки викладіть шар огірків, на них – помідори, на них-цибуля. Чергуйте до самого верху. Останнім шаром повинна йти цибуля.
- Воду для маринаду налийте в каструлю і відправте на плиту.
- Коли вода закипить, додайте сіль і цукор. Перемішайте.
- У велику каструлю постеліть рушник і поставте баночки з овочами. Налийте теплої водички по плічка.
- Коли сіль з цукром повністю розчиняться, додайте оцет і олію. Злегка прокип’ятіть.
- Отриманим маринадом залийте овочі в банках. Накрийте кришками і запаліть під каструлею вогонь.
- Після закипання зменшіть вогонь і стерилізують ще 10 хвилин.
- Акуратно дістаньте банки і закатайте кришки.
Переверніть догори дном і тепло укутайте. Залиште, щоб повністю охололи.