Зимова заготівля виходить дуже корисною, легко перетравлюється і не містить великої кількості калорій. Тому підходить для харчування всієї родини і для тих, хто дотримується дієти. Для приготування вибирайте перець товстостінний і м’ясистий. В цьому випадку лечо вийде особливо смачним і соковитим.
Із запропонованого обсягу продуктів виходить 4 банки по 650 мл смачного, справжнього лечо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський 1.5 кг.
- Помідор 2 кг.
- Рослинна олія 130 мл.
- Цукор-пісок 130 гр.
- Гострий перець 1 стручок
- Сіль 40 гр.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 5 шт.
- Оцет столовий 9% 20 мл.
Кроки
- Видаліть плодоніжки, насіння і всі перегородки з м’якоті промитого перцю. Наріжте не дуже дрібними квадратиками.
- Промийте томати. Розріжте навпіл і видаліть всі некрасиві частини. Надішліть в м’ясорубку і перекрутіть. Якщо є соковижималка, то краще скористатися нею. Томатний сік в цьому випадку вийде більш однорідним. Але і через м’ясорубку лечо вийде не менш смачним. Також можете скористатися для подрібнення занурювальним блендером, але процес буде більш тривалим.
- Перелийте сік в глибоку ємність. Поставте на середній вогонь. Варіть чверть години періодично перемішуючи, щоб сік не підгорів. Інакше смак страви буде зіпсований.
- Пропустіть відварений продукт через сито, відокремлюючи сік від насіння. Якщо ви використовували якісну соковижималку, яка добре очищає сік, то цей процес можете пропустити.
- Поверніть назад на плиту. Скип’ятивши. Насипте сіль, горошини перцю, лаврові листи. Залийте рослинну олію.
- Помістіть стручок гострого перцю. Якщо подобається легкий пекучий присмак, то стручок очищати не треба. Поваріть його кілька хвилин, а потім дістаньте. Для більш пікантного, гострого смаку видаліть насіння, а м’якоть наріжте на дрібні шматочки. Якщо не подобаються пекучі страви, то перець можете не використовувати. Також велику роль відіграє колір овоча. Червоний – більш сильний, а зелений – ніжний і менш пекучий.
- Насипте цукор. Якщо томати у вас занадто кислі, то кількість цукру можете збільшити. Засипте болгарський перець. Варіть 20 хвилин.
- Влийте оцет. Дістаньте стручок гіркого перцю, якщо використовували цілий. Поваріть 3 хвилини.
- Розлийте по стерилізованим банкам. Закрутіть щільно кришками.
- Перевернувши. Укрийте теплою ковдрою. Залиште поки заготовка не охолоне.