Лечо з болгарського перцю і помідорів – класичний рецепт

Зимова заготівля виходить дуже корисною, легко перетравлюється і не містить великої кількості калорій. Тому підходить для харчування всієї родини і для тих, хто дотримується дієти. Для приготування вибирайте перець товстостінний і м’ясистий. В цьому випадку лечо вийде особливо смачним і соковитим.

Із запропонованого обсягу продуктів виходить 4 банки по 650 мл смачного, справжнього лечо.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Видаліть плодоніжки, насіння і всі перегородки з м’якоті промитого перцю. Наріжте не дуже дрібними квадратиками.
  • Промийте томати. Розріжте навпіл і видаліть всі некрасиві частини. Надішліть в м’ясорубку і перекрутіть. Якщо є соковижималка, то краще скористатися нею. Томатний сік в цьому випадку вийде більш однорідним. Але і через м’ясорубку лечо вийде не менш смачним. Також можете скористатися для подрібнення занурювальним блендером, але процес буде більш тривалим.
  • Перелийте сік в глибоку ємність. Поставте на середній вогонь. Варіть чверть години періодично перемішуючи, щоб сік не підгорів. Інакше смак страви буде зіпсований.
  • Пропустіть відварений продукт через сито, відокремлюючи сік від насіння. Якщо ви використовували якісну соковижималку, яка добре очищає сік, то цей процес можете пропустити.
  • Поверніть назад на плиту. Скип’ятивши. Насипте сіль, горошини перцю, лаврові листи. Залийте рослинну олію.
  • Помістіть стручок гострого перцю. Якщо подобається легкий пекучий присмак, то стручок очищати не треба. Поваріть його кілька хвилин, а потім дістаньте. Для більш пікантного, гострого смаку видаліть насіння, а м’якоть наріжте на дрібні шматочки. Якщо не подобаються пекучі страви, то перець можете не використовувати. Також велику роль відіграє колір овоча. Червоний – більш сильний, а зелений – ніжний і менш пекучий.
  • Насипте цукор. Якщо томати у вас занадто кислі, то кількість цукру можете збільшити. Засипте болгарський перець. Варіть 20 хвилин.
  • Влийте оцет. Дістаньте стручок гіркого перцю, якщо використовували цілий. Поваріть 3 хвилини.
  • Розлийте по стерилізованим банкам. Закрутіть щільно кришками.
  • Перевернувши. Укрийте теплою ковдрою. Залиште поки заготовка не охолоне.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь