Лечо з болгарського перцю і помідорів за запропонованим рецептом містить велику кількість різних овочів, завдяки цьому виходить не тільки поживним, але і дуже корисним. Вживаючи регулярно в зимовий час смачна страва, ви допоможете організму справлятися з вірусними захворюваннями і авітамінозом. Подавайте лечо разом з картоплею і крупами, додавайте в тушковані страви і супи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 кг.
 - Морква 300 гр.
 - Перець болгарський 2 кг.
 - Цукор-пісок 80 гр.
 - Сіль 30 гр.
 - Рослинна олія 120 мл.
 - Цибуля ріпчаста 300 гр.
 
Кроки
- Наріжте цибулю. Півкільця повинні вийти тонкими. Перекладіть в глибоку миску.
 - Моркву наріжте брусочками. Намагайтеся не робити їх занадто товстими.
 - Ретельно видаліть насіння з перців. Наріжте смужками.
 - Помідори розріжте навпіл і пропустіть через м’ясорубку. Також можете скористатися комбайном.
 - Перелийте в каструлю томатне пюре. Посоліть і додайте цукор. Перемішавши.
 - Увімкніть середній режим конфорки. Скип’ятивши.
 - У сковороду влийте половину олії. Прогрівши. Додайте моркву. Смажте до м’якості. Перекладіть до томатів.
 - Знову налийте олію в сковороду. Насипте цибулю і смажте до рум’яного кольору. Перекладіть до томатного пюре. При бажанні можете овочі не обсмажувати, а відразу відправити до помідорів і залити зазначеним в рецепті об’ємом олії.
 - Готуйте під закритою кришкою 10 хвилин. Додайте половину перцю. Перемішайте, щоб овоч осів.
 - Засипте решту. Перемішавши. Закрийте кришкою. Тушкуйте 20 хвилин.
 - Перекладіть в підготовлені банки. Щільно закрутіть попередньо провареними кришками.