До нарізаної капусти, моркви, цибулі і болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинна олія і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання. Виходить дуже смачний і вітамінний салат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2.5 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Олія соняшникова 250 мл.
- Оцет столовий 9% 250 мл.
Кроки
- Для початку займемося капустою. Знімаємо з неї верхні листки і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі обсушуємо її за допомогою паперового або бавовняного рушника. Тепер дрібно шаткуємо її ножем або використовуємо кухонний комбайн. Не забуваємо вирізати качан. Перекладаємо нарізану капусту в глибоку миску.
- Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Відправляємо її в миску до капусти.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо його в ємність до решти овочів.
- Болгарський перець також промиваємо під проточною водою. Далі видаляємо у нього плодоніжки і насіння. Нарізаємо його соломкою або кубиком і відправляємо в миску з капустою, морквою і цибулею.
- Тепер додаємо в салат цукровий пісок, сіль, рослинну олію і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо, поки овочі не дадуть свій сік.
- Банки, в яких буде зберігатися салат, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, прикриваємо кришкою і встановлюємо банки в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо. Далі закупорюють банки кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Зберігаємо в темному сухому місці при кімнатній температурі. Відкриваємо взимку і подаємо ароматний овочевий салат до столу.
Приємного апетиту!