Салат з рисом і капустою на зиму

Таку закатку ще називають ледачими голубцями. Ситний та ароматний салат, заготовлений на зберігання, порадує вас своїм багатим смаком та дозволить швидко подати на стіл готову закуску.

Як приготувати салат з капустою на зиму

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 73 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 3.1 г
Вуглеводи: 9.8 г
Кроки
11 год 0 хвДрук
  • Зніміть з капусти верхнє листя. Наріжте її тонко і покладіть в миску.
  • Цибулю очистіть і сполосніть. Розріжте на 4 частини та подрібніть соломкою. Перекладіть її до капусти.
  • Перець промийте, виріжте плодоніжку із насінням і нарізайте смужками вздовж. Додайте овоч до миски.
  • Очищену моркву промийте, подрібніть за допомогою терки та покладіть до решти складових.
  • Вимийте помідори, наріжте дрібним кубиком, вирізаючи плодоніжку і відправляйте в миску.
  • Засипте овочі сіллю з цукром, додайте дрібно порубаний гострий перець чилі і акуратно ретельно перемішайте.
  • Налийте в каструлю або таз масло і викладете овочеву заготівлю. Протушкуйте овочі, помішуючи на невеликому вогні 15-20 хвилин.
  • Всипте промитий рис в овочі, розмішайте і готуйте ще 15 хвилин до абсолютної готовності рису.
  • У цей час вимийте та простерилізуйте банки у духовці при 100 градусах протягом 15 хвилин. Гвинтові кришки можна стерилізувати з банками, а кришки для закочення ключем потрібно прокип’ятити.
  • Влийте в заготовку оцет, розмішайте та доведіть до кипіння.
  • Розкладайте салат по банкам до верху, легенько утрамбовуючи, закупорьте кришками і переверніть. Накрийте пледом і залиште повільно остигати на 10 годин.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь